Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεοδωρικάκος: O Οδικός χάρτης για προσλήψεις σε Δημόσιο-ΟΤΑ

Η διαδικασία πρόσληψης των 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και των 2.500 γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη, στην οποία συμμετείχε και η γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη.


Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι θα υπάρξει τετραετής προγραμματισμός προσλήψεων στο Δημόσιο, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ. Η σχετική πρόθεση της κυβέρνησης εκκινεί από την επιδίωξη να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός για την αντιμετώπιση των αναγκών, προκειμένου σταδιακά να εκλείψει το φαινόμενο των κενών σε κομβικές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα. Οπως είπε συγκεκριμένα, «με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, τον κ. Καραβοκύρη, είχαμε μια εκτενή και πολύ δημιουργική συνεργασία.

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες και θέλω να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι –και αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης αλλά και του προέδρου του ΑΣΕΠ– είναι ο τετραετής προγραμματισμός των προσλήψεων στο ελληνικό Δημόσιο. Για τον σκοπό αυτόν η κυβέρνηση καταγράφει το σύνολο των αναγκών. Ενα τμήμα αυτών θα καλυφθεί μέσα από το πρόγραμμα κινητικότητας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στη συνέχεια θα γίνουν οι προσλήψεις που πρέπει να γίνουν, για τις οποίες θα ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να έχουν όλοι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν. Οι διαδικασίες να γίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ενδιαφερόμενοι, γιατί αυτό είναι το μέλημά μας: το κράτος να εξυπηρετεί τους πολίτες».

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της αποκομματικοποίησης του κράτους, με την απόφαση να υπάρξουν υπηρεσιακοί γενικοί γραμματείς σε όλα τα υπουργεία, «ώστε το κράτος να έχει συνέχεια και θεσμική μνήμη». Σύμφωνα με τον υπουργό, το ΑΣΕΠ θα βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία. Από την πλευρά του, ο κ. Καραβοκύρης δήλωσε: «Συζητήσαμε σήμερα με τον κ. υπουργό διάφορες προκηρύξεις που είναι σε εξέλιξη όσον αφορά την πορεία τους και την υλοποίησή τους. Κάναμε έναν οδικό χάρτη σχετικά με την προτεραιότητα και βέβαια θα είμαστε σε συνεχή επαφή για την περαιτέρω εξέλιξη των προκηρύξεων ή και των άλλων θεμάτων που αντιμετωπίζουμε και είναι κοινού ενδιαφέροντος».

Στο μεταξύ, πέντε κατηγορίες προσλήψεων στο Δημόσιο αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως για το 2019 («Βοήθεια στο σπίτι», αστυνομικοί, Υγεία, δήμοι, υπουργείο Οικονομικών). Αν εγκριθούν, ο συνολικός αριθμός των θέσεων που θα ανοίξουν είναι 6.907.

 

Πολυμέσα