Τρίτη 16 Απριλίου 2024  16:53:03

Ισχυρισμοί Βαρουφάκη ότι το 2015 η ΕΥΠ παρακολούθουσε μέχρι Υπουργούς.

Προηγήθηκαν οι έπαινοι του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Βουλ'η ότι η ΕΥΠ επί 4,5 χρόνια λειτούργησε στα πλαίσια της εθνικής της αποστολής και κατά τρόπο άψογο, ενώ αποκάλυψε ότι είχε δώσει εντολή στον διοικητή της Γιάννη Ρουμπάτη για ισότιμη και πλήρη ενημέρωση του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη.

Γεγονός για το οποίο, όπως τόνισε ο κ.Τσίπρας, ο σημερινός Πρωθυπουργός κάλεσε και ευχαρίστησε τον κ.Ρουμπάτη ως απερχόμενο διοικητή της ΕΥΠ. Δεν διαφώνησε κανείς από τηγ ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, πσρά μόνο ο Γ. Βαρουφάκης.«Φίλες και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με στεναχώρια θα σας το πω αυτό. Μην ξαναμιλήσετε για τον ΣΔΟΕ, εσείς τον καταργήσατε με εντολή της τρόικας. Αν δεν το θυμάστε, ζητήστε από κ. Τσίπρα να σας δώσει να διαβάσετε την αναφορά του Παναγιώτη Δάνη», είπε ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στη συζήτηση στην ολομέλεια για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.

«Μη μιλάτε για την ΕΥΠ», είπε ακόμη απευθυνόμενος ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ακουσα τον κ. Τσίπρα να αναφέρεται στην περίοδο του κ. Ρουμπάτη ως χρυσή περίοδο. Δεν ήταν. Προσωπικά έχω γνώση ότι επί του κ. Ρουμπάτη το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε εναντίον ακόμη και της κυβέρνησής μας.(σ,σ.εννοώντας καταφανώς ότι πσρακολουθούσε Υπουργούς και άλλα κυβερνητικά στελέχη)..... Με τον κ. Ρουμπάτη να παίζει σημαντικό ρόλο. Το έχω καταγγείλει στο βιβλίο μου. Ας έρθει κάποιος να με μηνύσει για αυτό που έγραψα για τον κ. Ρουμπάτη, θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου», είπε ακόμη ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Τέσσερα χρόνια είχατε για να βάλετε την ΕΥΠ στη θέση της». Η εμμονική αυτή καταγγελία του κ.Βαρουφάκη έκανε εντύπωση για τη βιαιότητά της αλλά δεν φαίνεται να έπεισε πολλούς βουλευτές. Οι προβλέψεις ήταν ότι ο κ. Βαρουφάκης θα συνεχίσει την πολεμική του αυτή, τη οποίας μάλιστα εμφανίσθηκε ως θύμα.

Βαρουφάκης: Ο Μητσοτάκης ως Αγιος Αυγουστίνος

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξαπέλυσε τα βέλη του και κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα ήθελε να έχει καταγραφεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού σαν μεταρρυθμιστής αλλά διαβάζοντας το νομοσχέδιο νομίζω ότι συμπεριφέρεται ως νεαρός Άγιος Αυγουστίνος που προσευχόταν θερμά στον Θεό λέγοντας "κάνε με αγνό αλλά όχι ακόμη". Βλέπουμε μια σειρά από συνηθισμένες πρακτικές. Νομοσχέδια που ενώ αφορούν ζωτικά ζητήματα είναι αποσπασματικά ή να χρησιμοποιούνται κατεπείγουσες διαδικασίες για επείγουσες ανάγκες αλλά μόνο αυτές δεν εξυπηρετούνται», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline