Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  18:57:14

Ο Τσίπρας αρνείται να εκλεγεί από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν τολμάει τη δημοκρατική και προοδευτική αναμέτρηση με τις εσωκομματικές εκλογές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το αρνείται, το φοβάται κατά τους επικριτές του στα κόμματα αυτά.

Στην πεντάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε συζήτηση και αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών αλλά και για το πώς θα προχωρήσει το κόμμα από εδώ και πέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τη διαδικασία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης πολιτικής μας επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά και οργανωτικά.

Στην Κουμουνδούρου αντιμετωπίζουν ως κομβική στιγμή την ανάγκη για οργανωτική αναβάθμιση, αλλά ταυτόχρονα και ως συνέχεια «επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μακρά πορεία και δεν ξεκινά σήμερα» όπως λένε.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ το χειμώνα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αρκετή συζήτηση και για την αξιοποίηση δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες σε σχέση με την εμπλοκή νέων μελών στα κομματικά θέματα και ήδη μια ομάδα εργασίας θα αναλάβει να δει πως αλλά πολιτικά κόμματα στο εξωτερικό αξιοποίησαν όρος όφελος της συμμετοχής της βάσης τους στις αποφάσεις και το διάλογο την ψηφιακή τεχνολογία.

Καμπάνια για να γίνουν μέλη το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Ως προς την εγγραφή των νέων μελών με στόχο το 10% των ψηφοφόρων που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη (στόχος περίπου 180.000), η απόφαση είναι να ξεκινήσει σύντομα μια μεγάλη καμπάνια σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα ανοιχτές πολιτικές συνελεύσεις με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το παρών σε πολλές από αυτές, αφού αποτελεί το ισχυρό χαρτί του πολιτικού χώρου με υψηλή δημοφιλία.

«Παγώνει» η εκλογή προέδρου από τη βάση

Στο ζήτημα της εκλογής από τη βάση φαίνεται πως οι οποίες σκέψεις υπήρξαν παραμένουν παγωμένες αν δεν εγκαταλείπονται, αφού στη διάρκεια της συζήτησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε σχετικά ότι από τη δική του πλευρά και από την πλευρά μελών ΠΓ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα.Και επέμεινε στην άρνηση του ότι έχει κερδίσει αρκετές μάχες, πολιτικές και εκλογικές ω αρχηγός του κόμματος έως τώρα , μέχρι αυτή με το απίστευτο 31,5% , την πλέον πρόσφατη.

Στήριξη σε Σκουρλέτη

Αρκετή συζήτηση έγινε και για τις επιθέσεις που δέχτηκε ο γραμματέας του κόμματος ο Π. Σκουρλέτης. Αν και ο ίδιος ο κ. Σκουρλέτης θεώρησε ότι «εξ οικείων» δέχτηκε τα βέλη, η ΠΓ του παρείχε στήριξη και χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα στελέχη σημείωναν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα Σκουρλέτη. Όταν γίνεται μια επίθεση στο γραμματέα, είναι επίθεση στο κόμμα».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline