Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019  08:37:41

Μητσοτάκης για προσλήψεις: Δεν θα είμαστε αυστηρά στον κανόνα «1 προς 5»

Η κυβέρνηση θα κάνει προσλήψεις στο Δημόσιο εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη και δεν υποχρεούται να εφαρμόσει τον κανόνα 1 προς 5, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση θα κάνει προσλήψεις στο Δημόσιο εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη και δεν υποχρεούται να εφαρμόσει τον κανόνα 1 προς 5, δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε πίσω του προσλήψεις χωρίς πιστώσεις και πως είχε ανατρέψει ακόμη και τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση, καθώς οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις αποχωρήσεις.

Παρά ταύτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή είναι σωστές και θα συνεχιστούν από εκεί που έμειναν.
Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τις προτεραιότητές της, που είναι η Υγεία και η Παιδεία και μίλησε για προσλήψεις 800 γιατρών. Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, σημείωσε ότι στόχος είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση σε προσλήψεις τακτικού προσωπικού, με πρώτο βήμα τους αναπληρωτές καθηγητές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει εκ νέου σχεδιασμό για τις προσλήψεις και θα προχωρήσουν όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.
Ανακοίνωσε, δε, ότι δεν θα ακολουθηθεί ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις. «Έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα» τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα