Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:22:01

Λοβέρδος: Θα μηνύσω την Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας

Την πρόθεσή του να καταθέσει μήνυση εναντίον της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με την υπόθεση Novartis,δημοσιοποίησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εισαγγελέας Διαφθοράς παραβίασε κατάφωρα και με δόλο το άρθρο 239 του ποινικού κώδικα, κάτι που συνιστά κακούργημα.
Όσον αφορά στην αποστολή του φακέλου, που άφορα τον κ Λοβέρδο στη Βουλή, ο ίδιος μίλησε για αυτοδικαιολόγηση των ενεργειών που κάνει η εισαγγελέας τα τελευταία δυο χρόνια.

Σημείωσε, επίσης, πως η εισαγγελέας Διαφθοράς αρχειοθέτησε την κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος εναντίον του κ Λοβέρδου, κάτι που όπως τόνισε πρόκειται για «φωτογραφία τιμής» για τον ίδιο.
Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί εστάλη ο φάκελος στη βουλή, εφόσον έχει αρθεί η ασυλία του για την υπόθεση.

Αναφερόμενος στην προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει αν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών στους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis, δήλωσε ότι ο φάκελος που αφορά πολιτικούς θα πάει στη Βουλή σε εύλογο χρόνο.

Προειδοποίησε δε ότι θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες ώστε να πουν αυτοί οι άνθρωποι τι γνωρίζουν και από που.
Για τα πολιτικά πρόσωπα, επεσήμανε ότι οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με φειδώ και τάχθηκε υπέρ της κλήσης στην προανακριτική του πολιτικού προσώπου που έχει περιγράφει από δύο εισαγγελείς για παρεμβάσεις, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε μιλήσει έξω από το Μαξίμου κάνοντας λόγο για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι είχε ρίξει ματιές στη δικογραφία, χωρίς να έχει τέτοια αρμοδιότητα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline