Σάββατο 20 Απριλίου 2024  12:25:04

Τρεις αρπαγές όπλων αστυνομικών μέσα σε τρεις μέρες – Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ

Δύο από τους αστυνομικούς ήταν φρουροί πολιτικών προσώπων – Κλάπηκε και δελτίο εισόδου στην Βουλή – Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ για ορισμένους «αδιάφορους αστυνομικούς» αλλά και για την κατάληξη των υπηρεσιακών όπλων.


Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στην ηγεσία της ΕΛΑΣ τα διαδοχικά κρούσματα κλοπής οπλισμού από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» μόνο το τελευταίο τριήμερο υπήρξαν τρία περιστατικά αρπαγής όπλων από αστυνομικούς (είχε δημοσιοποιηθεί μόνο το ένα) οι περισσότεροι από τους οποίους είναι φρουροί πολιτικών προσώπων. Μάλιστα σε ένα από αυτά τα περιστατικά φέρεται να κλάπηκε και το δελτίο εισόδου του αστυνομικού στην Βουλή. Δείγμα της χαλαρότητας που υπάρχει σε πολλούς αστυνομικούς και οι οποίοι αιφνιδιάζονται από επιθέσεις αγνώστων ...

Το πρώτο περιστατικό που έχει γίνει ήδη γνωστό, ήταν αυτό που σημειώθηκε την Παρασκευή όταν άγνωστοι διέρρηξαν, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, το Ι.Χ αυτοκίνητο αστυνομικού, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και το είχε σταθμεύσει στην περιοχή του Κεραμικού. Οι δράστες παραβίασαν το πορτ μπαγκάζ του οχήματος και αφαίρεσαν δύο γεμιστήρες με σφαίρες, ένα ζευγάρι χειροπέδες, καθώς και τη θήκη του υπηρεσιακού όπλου του.

Όμως δεν ήταν το μόνο. Γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου άγνωστοι έκλεψαν το τσαντάκι , αστυνομικού –φρουρού μέλους της κυβέρνησης μέσα από εστιατόριο στην περιοχή της Ακρόπολης. Στο τσαντάκι που δεν επιτηρούσε σωστά ο αστυνομικός, υπήρχε το πιστόλι του και προσωπικά έγγραφα του.
Επίσης το ξημέρωμα της Κυριακής υπήρξε κλοπή όπλου αστυνομικού (σσ. υπηρετεί στη φρουρά κορυφαίου πολιτικού προσώπου από την πλευρά της αντιπολίτευσης ) από την κατοικία του στον Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι δράστες που εισέβαλαν στο σπίτι του, του έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε και το όπλο του. Χωρίς να υπάρχει καμιά αντίδραση.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, είχε υπάρξει και πάλι κλοπή όπλου από αστυνομικό που είναι φρουρός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ πάλι από κατάστημα στην περιοχή της Ακρόπολης. Το όπλο αυτό είχε βρεθεί από μεταγενέστερη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στην κατοχή ενός 55 χρόνου, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline