Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  21:06:16

O Τραμπ τρελαίνει τον πλανήτη: Μια υπέρ Κούρδων, μια υπέρ Ερντογάν -Τον κάλεσε στις 13 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν σταματά να τουιτάρει για τη νέα εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Συρία, αλλά κάθε φορά, στέλνει διαφορετικά μηνύματα. Από τη μία καλοπιάνει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αμέσως μετά απειλεί την τουρκική οικονομία και δηλώνει ότι στηρίζει ακόμη τους Κούρδους.

Τώρα ο Τραμπ απειλεί τον Ερντογάν: «Θα καταστρέψω την οικονομία της Τουρκίας αν υπερβεί τα όρια»

Σε αυτή τη ζώνη της Συρίας εισβάλλουν οι Τούρκοι –Χαμένοι του γεωπολιτικού παιχνιδιού οι Κούρδοι

Ο Τραμπ θα συναντηθεί στις 13 Νοεμβρίου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το υπενθύμισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Τwitter, στην οποία σημείωνε ότι η Τουρκία είναι μεγάλος εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ και καλό μέλος του ΝΑΤΟ με καλή υπόληψη. Μόλις δέκα λεπτά αργότερα όμως, ο Τραμπ επανήλθε στο Τwitter, για να δηλώσει ότι δεν εγκαταλείπει τους Κούρδους και να απειλήσει την Τουρκία ότι αν κάνει μια λάθος κίνηση, στην επιχείρηση που σχεδιάζει στη Συρία, θα το πληρώσει η οικονομία της.

Τραμπ: Αχρείαστες εχθροπραξίες θα είναι καταστροφικές για την Τουρκία

«Μπορεί να είμαστε στη διαδικασία αποχώρησης από τη Συρία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείψαμε τους Κούρδους, που είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι και υπέροχοι μαχητές. Ομοίως, η σχέση μας με την Τουρκία, ένας εταίρος εμπορικός και στο ΝΑΤΟ, έχει υπάρξει πολύ καλή», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

«Η Τουρκία έχει ήδη μεγάλο κουρδικό πληθυσμό και κατανοεί πλήρως ότι, ενώ είχαμε μόνο 50 στρατιώτες σε αυτή την περιοχή της Συρίας και αυτοί απομακρύνθηκαν, οποιαδήποτε αχρείαστη ή αβίαστη εχθροπραξία από την Τουρκία θα είναι καταστροφική για την οικονομία της και το πολύ εύθραυστο νόμισμά της. Βοηθάμε τους Κούρδους οικονομικά και με όπλα!», συνέχισε ο Τραμπ.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος εξακολουθεί να στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα στην Τουρκία, σαφώς αυτές οι αναρτήσεις του είναι πολύ πιο «ήρεμες» σε σχέση με τη σφοδρή επίθεση της Δευτέρας, κατά την οποία απείλησε την Άγκυρα με απόλυτη καταστροφή της οικονομίας της.

Τουρκία: Δεν λειτουργούμε με βάση τις απειλές

Η απάντηση της Τουρκίας στις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε διά στόματος Φουάτ Οκτάι, του αντιπροέδρου της χώρας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα δεν ενεργεί με βάση τις απειλές.

«Η Τουρκία ορίζει τον δρόμο της σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια, όπως έχει τονίσει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», είπε ο Οκτάι, μιλώντας στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στο πανεπιστήμιο της Αγκυρας. Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί ποτέ τη δημιουργία «διαδρόμου τρομοκρατίας» στα σύνορά της, ανεξάρτητα από το κόστος, τόνισε ο Οκτάι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline