Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:23:17

Ομαδικά πυρά κατά Τραμπ για τους Κούρδους - Χίλαρι Κλίντον: Είναι προδότης, στοιχήθηκε με τον Ερντογάν

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αφήσει απροστάτευτους του Κούρδους πυροδοτεί σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ - Σκληρή κριτική από Δημοκρατικούς αλλά και από Ρεπουμπλικανούς - Εκφράζονται φόβοι περί αναβίωσης του ISIS.

Δριμεία επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει η Χίλαρι Κλίντον, μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει στρατιωτικές δυνάμεις από τη Συρία, γεγονός που πυροδοτεί ανησυχία για την ασφάλεια των Κούρδων, συμμάχων των ΗΠΑ.

Τη στιγμή που ο Τραμπ αφήνει έκθετη μια ομάδα που παραδοσιακά υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, πυρά εκτοξεύουν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί καθώς διαταράσσονται παγιωμένες ισορροπίες, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος έξαρσης της τρομοκρατίας.

«Αυτή η απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα στο Ιράν και τη Ρωσία, όπως επίσης και στους συμμάχους μας, ότι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν πλέον έναν έμπιστο σύμμαχο», σημείωσε η Νάνσι Πελόζι, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ να αναθεωρήσει.

Ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ ανέφερε από την πλευρά του: «Μια εσπευσμένη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία θα ωφελούσε μονάχα τη Ρωσία, το Ιράν και το καθεστώς Άσαντ. Και θα αύξανε τον κίνδυνο μιας ανασύνταξης του ISIS και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: Ο πρόεδρος έχει στοιχηθεί με τους αυταρχικούς ηγέτες της Τουρκίας και της Ρωσίας εις βάρος των πιστών συμμάχων μας και των συμφερόντων της Αμερικής. Η απόφασή του είναι μια αηδής προδοσία τόσο των Κούρδων όσο και του όρκου του ως προέδρου» δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον κάνοντας λόγο για προδοσία και ροπή προς τον αυταρχισμό από πλευράς Τραμπ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline