Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  07:22:23

O N. Βούτσης με εμπιστοσύνη για το Παπαγγελόπουλο

Δεν υπάρχει άρνηση πως ο κ. Παπαγγελόπουλος ανακατευόταν, μιλούσε με εισαγγελείς και μάθαινε για τις υποθέσεις, αλλά όπως είπε «το έκανε για καλό», για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι σκανδάλων, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο τέως πρόεδρος της Βουλής και ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Και επιπλέον υποστήριξε : «Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Παπαγγελόπουλο και στον ρόλο που ως μέτοχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον όρκο του στο Σύνταγμα έκανε την δουλειά του σωστά. Βεβαίως θα συμμετάσχουμε στην επιτροπή που η Βουλή επέλεξε για να λειτουργήσει, και ότι έρθει στην επιτροπή ως μαρτυρία, αλλά κυρίως θα συμμετάσχουμε για να αποκαλυφθεί το πραγματικό σκάνδαλο, το οποίο είναι το σκάνδαλο Novartis.

Η προσπάθεια που γίνεται συστηματικά επί μήνες από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, για να λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά ως προς τη συνέχιση της διερεύνησης μιας υπόθεσης η οποία συνεχίζεται και που δεν έχει δώσει το πάτημα περί σκευωρίας. Διότι η σκευωρία θέλει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Φυσικός αυτουργός για την ώρα ουδείς ονοματίζεται, ούτε είναι διότι 7 υποθέσεις έχουν μπει στο αρχείο. Υπάρχει σε εκκρεμότητα μια υπόθεση του κ. Λοβέρδου και ενδεχομένως δύο άλλες υποθέσεις που διερευνώνται».

Για το αν ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε καλά τη δουλειά του, ο κ. Βούτσης σημείωσε: «Βεβαίως. Από όλα τα στοιχεία που έχουμε και από όσα είπε στη Βουλή, πειθόμαστε απολύτως ότι όντως ήταν στο πλαίσιο των καθηκόντων του οι όποιες συζητήσεις διημείφθησαν. Αντίθετα, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια εκφοβισμού των δικαστικών λειτουργών, διότι και οι δύο εισαγγελείς στους οποίους αναφέρονται, οι οποίοι έχουν κάνει κάποιες σχετικές καταμαρτυρήσεις και εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, πρέπει να πω οτι είχαν κάνει τις ακριβώς αντίστροφες. Ο ένας είχε βάλει στο αρχείο τις μηνύσεις που είχε κάνει ο κ. Σαμαράς όπως και άλλες, διότι ρητά λένε ότι δεν βρήκαν στοιχεία που να πιστοποιούν τη διερεύνησή τους.

Η πρώην Εισαγγελέας διαφθοράς στο αναλυτικό σημείωμα της παραίτησής της, ήταν πολύ σαφής και εστρέφετο εναντίον όσων ήθελαν να τη σταματήσουν, να δώσει την πολιτική πτυχή -που για εμάς υπάρχει οπωσδήποτε- στο σκάνδαλο της Novartis, όχι διεθνώς, αλλά για την ιδιαίτερη πτυχή της. Άρα δεν πρόκειται περί σκευωρίας, είναι σαφές ότι ουδείς θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μία σκευωρία ως το καθεστώς το οποίο θα υπαγόρευε προς το FBI, είτε προς προστατευόμενους κατά νόμο μάρτυρες και δεν είναι σωστό να λέμε περί κουκουλοφόρων κτλ (για τους προστατευόμενους μάρτυρες).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline