Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  02:58:24

Ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης για το σκάνδαλο-σκευωρία του NOVARTIS

O υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην ειδική εκπομπή του Π. Τσίμα, ξεκαθάρισε ότι «η διαδικασία, δεν είναι απόδοση πολιτικών ευθυνών. Δεν έχουμε μια εξεταστική επιτροπή, είναι η διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών.

Το γεγονός ότι δεν υφίσταται σήμερα φυσικός αυτουργός αποδεδειγμένα, δεν αναιρεί την υπόθεση κατά την οποία υπάρχει ζήτημα ηθικής αυτουργίας. Τη φυσική αυτουργία θα τη διερευνήσει η τακτική δικαιοσύνη, η οποία είναι ο φυσικός δικαστής των προσώπων εκείνων και θα κάνει όπως πρέπει τη δουλειά της. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να στοιχειοθετηθεί φυσικός αυτουργός για να υπάρξει η σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης».

Ο υπουργός συνέχισε: «Να ξεκαθαρίσουμε, ότι εδώ, δεν αποδίδεται κατηγορία ούτε ποινική δίωξη. Προτείνεται η σύσταση ειδικής επιτροπής για να διερευνήσει τυχών ποινικές ευθύνες. Αυτό συνιστά μια συνταγματική δυνατότητα, την οποία η Βουλή επέλεξε να ενεργοποιήσει με βάση τα στοιχεία που υφίστανται. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως κενό. Είναι πλήρως τεκμηριωμένη η πρόταση αυτή.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναλογία από την άποψη της νομικής τεκμηρίωσης στην πρόταση που είχαμε τη προηγούμενη εβδομάδα, σε σχέση με αυτό που συνέβη στη προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Αυτό που συνέβη με το στήσιμο των καλπών για τα 10 πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω συναντήσει καμία ανάλογη περίπτωση σε κανένα σοβαρό κράτος του κόσμου. Δεν υπάρχει κανένα νομικό σύστημα στο κόσμο που να αποδίδει κατηγορία επί τη βάση μόνο προστατευόμενων μαρτύρων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline