Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  12:31:04

Οι κραδασμοί στην Ελλάδα από το embargo στα Σκόπια

Η αναταραχή που προκάλεσε το γαλλο-ολλανδικό βέτο σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία μεταφέρθηκε στο εσωτερικό, καθώς έχει προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα μαζεύει τα σπασμένα της εξωτερικής πολιτικής του κ. Τσίπρα και του θιάσου Κοτζιά - Καμμένου. Οι πολίτες ξέρουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε την Ελλάδα επί 4,5 χρόνια κομπάρσο στην Ευρώπη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κινήθηκε πολύ γρήγορα για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και για να αποκαταστήσει τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή μας, αλλά και την αξιοπιστία μας στην Ευρώπη».

Για «διπλωματική ανυπαρξία» κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης, λέγοντας ότι υποβαθμίζει την Ελλάδα «σε κομπάρσο των Βαλκανίων». Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι «παρακολούθησε σιωπηλός στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τη Δανία και την Ολλανδία να διαπραγματεύονται το μέλλον των Βαλκανίων και τώρα αμήχανα παρακολουθεί την Ιταλία να προτείνει επανεκκίνηση του ενταξιακού διαλόγου τον Νοέμβριο». Για «αδικαιολόγητη αδράνεια στην εξωτερική πολιτική» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Κίνηση «Πράττω» του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline