Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:49:31

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο, ο κ. Πέτσας μίλησε για το νομοσχέδιο που αφορά στην τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Όπως είπε, «οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο αυτό έρχονται να διορθώσουν τις στρεβλώσεις που δημιούργησε σειρά από αμφιλεγόμενες διατάξεις που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας πρόσθεσε ότι προβλέπεται επαναφορά του Μονομελούς Εφετείου, με στόχο την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, συστήνεται θέση αναπληρωτή εισαγγελέα κατά της διαφθοράς. Αφαιρείται από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης η δυνατότητα να αναστείλει διώξεις για δωροδοκία ή δωροληψία. Διευκρίνισε, πάντως, πως η παρουσία δικαστικού λειτουργού για τις κατ' οίκον έρευνες αφορά μόνο τις έρευνες σε κατοικία.

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, υπογράμμισε πως αφορούν κυρίως σε θέματα τρομοκρατίας, αποφυλακίσεις πολυισοβιτών, αυστηρότερη αντιμετώπιση της κατασκευής και της χρήσης εκρηκτικών υλών, αλλά και των εισβολών σε δημόσια κτίρια, των επιθέσεων σε εφοριακούς, της δωροδοκίας δημοσίων υπαλλήλων, της οδήγησης υπό επήρεια αλκοόλ. Τέλος, ανακοίνωσε, ότι αύριο οριστικοποιείται το φορολογικό νομοσχέδιο για τη μείωση των φόρων, την παροχή φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις, καθώς και για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Ακολούθως, το νομοσχέδιο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline