Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:24:30

Με πατριωτικές «κορώνες» απαντά ο Ερντογάν στις κυρώσεις της ΕΕ – Νέες απειλές

Στο απόγειό της έχει φτάσει η τουρκική προκλητικότητα, με την Άγκυρα να δείχνει ότι δεν λογαριάζει τίποτα στην κυριολεξία τίποτα, αφού όχι μόνο δεν σέβεται στο παραμικρό την εθνική κυριαρχία της Κύπρου και το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του, αλλά δεν λογαριάζει ούτε τις κυρώσεις της ΕΕ.

Στο απόγειό της έχει φτάσει η τουρκική προκλητικότητα, με την Άγκυρα να δείχνει ότι δεν υπολογίζει στην κυριολεξία τίποτα, αφού όχι μόνο δεν σέβεται στο παραμικρό την εθνική κυριαρχία της Κύπρου και το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του, αλλά δεν λογαριάζει ούτε τις κυρώσεις της ΕΕ.

Και σαν να μην ήταν αρκετά τα παραπάνω, φροντίζει να προκαλέσει με πατριωτικές κορώνες και προκλητικές φανφάρες, οι οποίες έχουν ως αποκλειστικό στόχο την εσωτερική κατανάλωση.

Παρ' όλα αυτά οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας αναφορικά με τις έκνομες ενέργειες της Άγκυρας στην ΑΟΖ, στην υφαλοκρηπίδα και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν πραγματικότητα.
Με αυτόν τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει με τη σειρά της ότι δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Μετά λοιπόν την ανακοίνωσή των μέτρων, από σήμερα Τρίτη, προχωράμε στο επόμενο βήμα, που είναι η συμπλήρωση της λευκής λίστας (empty annex) με τα ονόματα των νομικών οντοτήτων και των φυσικών προσώπων που εμπλέκονται.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου το μεγαλύτερο κέρδος της Κύπρου αφορά στην ευρύτατη στόχευσή τους, η οποία, όπως προκύπτει αβίαστα, δεν εξαντλείται στις γεωτρήσεις, αλλά καλύπτει τις τουρκικές έκνομες δραστηριότητες από το στάδιο της προετοιμασίας, δηλαδή από τις σεισμικές ενέργειες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Αυτό μάλιστα, είναι κάτι στο οποίο επέμεινε έντονα ο κύπριος ΥΠΕΞ.

«Πρωτάρηδες και αρχάριοι οι ηγέτες της της ΕΕ»

Οι εν λόγω κυρώσεις προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προχώρησε -για μια ακόμα φορά- σε απαράδεκτες δηλώσεις.
Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τους περισσότερους ηγέτες της ΕΕ ως πρωτάρηδες, αρχάριους στην πολιτική, που προσεγγίζουν αυτά τα θέματα με άγνοια.

Μεταξύ άλλων είπε πως «το να είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μας δεσμεύει. Οι διαπραγματεύσεις αυτές μπορούν να λήξουν ανά πάσα στιγμή».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις απελάσεις τζιχαντιστών, ανεξάρτητα από το αν αυτοί γίνονται αποδεκτοί από τις χώρες στις οποίες απελαύνονται. Η δήλωση του προέδρου της Τουρκίας έρχεται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι η Άγκυρα θα στέλνει τα μέλη του ISIS που έχουν συλληφθεί πίσω στις χώρες καταγωγής τους.

Abdullah Bozkurt@abdbozkurt

Criticizing EU deal on sanctioning #Turkey over #Cyprus, Turkish President #Erdogan brands most EU leaders as rookies, newbies in politics and approach such matters with ignorance.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline