Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  11:58:31

Σύνοδος Πρυτάνεων κατά μπαχαλάκηδων: Η βία δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμια μας

«Αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών», χαρακτηρίζει τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων και καταδικάζει τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

«Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του πανεπιστημίου αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακαδημαϊκή πρόοδο και την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών και είναι ευθύνη όλων μας να συνδράμουμε προς την κατεύθυνση αυτή», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του προεδρείου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η βία σε οποιαδήποτε μορφή της, σωματική ή ψυχολογική, από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμιά μας», καταλήγει.

Την ανησυχία της ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Σύγκλητος του ΕΜΠ. Με αφορμή την έφοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, η Σύγκλητος ανέφερε: «Τα πολύ πρόσφατα γεγονότα στο ΟΠΑ και η επέμβαση καταστολής προκαλούν τεράστια ανησυχία ενόψει και του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η Σύγκλητος δηλώνει ότι θα προασπίσει με όλες της τις δυνάμεις μαζί με όλη την Πολυτεχνειακή Κοινότητα το πανεπιστημιακό άσυλο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline