Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:47:43

Επιτάχυνση δρομολογίων μέσω λεωφορειολωρίδων

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των επιβατών των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), ο ΟΑΣΑ προχωρεί στην επανενεργοποίηση του μέτρου των αποκλειστικών λωρίδων κυκλοφορίας.

Το μέτρο των λεωφορειολωρίδων είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς η αστυνόμευσή τους ήταν σχεδόν μηδενική. Από τη μία η Τροχαία δήλωνε ότι δεν επαρκεί το προσωπικό της, ενώ ο ΟΑΣΑ στερούνταν πόρων για τη συντήρηση και παρακολούθηση του οπτικού υλικού που καταγραφόταν από τις κάμερες. Ο ΟΑΣΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρεί στην ενεργοποίηση των καμερών, που θα οδηγήσει σε περιορισμό της διάρκειας των δρομολογίων των λεωφορείων και των τρόλεϊ, ώστε να εξοικονομηθούν οχήματα, τα οποία θα εκτελούν περισσότερα δρομολόγια ανά βάρδια. Ο μειωμένος κυκλοφοριακός φόρτος ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης άνοιξε διάπλατα τις λεωφορειολωρίδες για όλα τα Ι.Χ.

Η επιστροφή όμως της κίνησης στους δρόμους της πρωτεύουσας και τα σοβαρά προβλήματα στον στόλο των ΟΣΥ «υπέδειξαν» την ανάγκη επανενεργοποίησης του μέτρου. Με απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ, Ν. Αθανασόπουλο, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 1.209 ευρώ για τη χρήση 2019 που αφορά την προμήθεια θερμογραφικού χαρτιού για την εκτύπωση φωτογραφιών από τις κάμερες παραβιάσεων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων. Είχε προηγηθεί απόφαση με την οποία εγκρινόταν η ανάθεση εκτέλεσης εργασιών οριζόντιας σήμανσης αποκλειστικών λωρίδων λεωφορείων στην περιοχή ευθύνης του ΟΑΣΑ.

Η αμοιβή για την παραπάνω εργασία ορίζεται σε 14.794,30 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Στο μεταξύ, συμπληρωματικά στις κάμερες αναμένεται να λειτουργήσει η σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΑ και Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορά τη δωρεάν μετακίνηση των ένστολων με την παράλληλη αστυνόμευση του μετρό και των λεωφορειολωρίδων από την Αστυνομία και την Τροχαία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline