Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:11:02

Συνέδριο ΝΔ: Μάνατζερ και αναλυτές για τις μεγάλες προκλήσεις, που επηρεάζουν τη ζωή μας

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας παρευρέθηκαν στο πάνελ με θέμα «Πολιτική για τους πολίτες:

Δίνουμε απαντήσεις στις προσκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας», η κ. Ιόλη Χριστοπούλου (συν-ιδρύτρια εταίρος και διευθύντρια πολιτικής της δεξαμενής σκέψης για το περιβάλλον The Green Tank), η κ. Κατερίνα Τοπούζογλου (ιδρύτρια της All For Blue), η κ. Diana Kinnert (πολιτικός, ανεξάρτητη επιχειρηματίας, σύμβουλος και συγγραφέας), ο κ. Πάνος Παχατουρίδης (υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Facebook API σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), η κ. Μυλαίδη Στούμπου (διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου Συνεργατών πολυεθνικής εταιρίας σε 24 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης) και ο κ. Γιώργος Δουκίδης (καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν ELTRUN).

Η κ. Ιόλη Χριστοπούλου στην τοποθέτησή της με θέμα «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και καθορίζει τη ζωή μας», ανέφερε πως «Σήμερα βιώνουμε μία κλιματική κρίση, δεν είναι πια κλιματική αλλαγή», και πως «οι επιστήμονες, πριν μερικές μέρες, δήλωσαν χωρίς καμία αμφιβολία ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Επίσης, τόνισε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχθές κήρυξε την Ευρώπη σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης. Στην Ελλάδα, αν έπρεπε να υπολογίσουμε το κόστος της κλιματικής αλλαγής, θα φτάναμε χωρίς οποιαδήποτε μέτρα να έχουμε λάβει ως τώρα, σε κόστος 700 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Αφού ανέλυσε όλα τα στοιχεία που συνδιαμορφώνουν την σημερινή δραματική εικόνα, με συνέπειες όπως η απειλητική αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων που μας επηρεάζει άμεσα καθιστώντας επείγουσα την ανάγκη αντίδρασης, σημείωσε πως «πρέπει να γίνει ένας μετασχηματισμός της ζωής μας σε ατομικό και σε οικογενειακό επίπεδο».

«Αλλαγή στο πως σχεδιάζουμε πόλεις και υποδομές»

Ακόμα, επεσήμανε ότι «σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, χρειάζεται αλλαγή στο πώς σχεδιάζουμε τις πόλεις μας και τις υποδομές μας. Σε επίπεδο επιχειρηματικό χρειάζεται να αλλάξουμε τον τρόπο που κάνουμε τον κύκλο παραγωγής μας. Ξεχωρίζει η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας: Καμία επιδότηση σε ορυκτά καύσιμα μετά το 2021. Συγκλονιστική αλλαγή στον επενδυτικό τομέα».

Η κα Χριστοπούλου αναφέρθηκε επίσης, στην άμεση ανάγκη μιας εθνικής πολιτικής απολιγνιτοποίησης με δίκαιη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σεβασμό στην βιοποικιλότητα της χώρας. Κλείνοντας την τοποθέτηση της η κ. Χριστοπούλου τόνισε πως «υπάρχουν ευκαιρίες στην κλιματική αλλαγή. Μπορεί να είναι εδώ και να καθορίζει τη ζωή μας, συγχρόνως όμως μας δημιουργεί νέες ευκαιρίες για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε, να μπορέσουμε να έχουμε μια ανάπτυξη πολύ πιο βιώσιμη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline