Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:35:49

Η διαφωνία για την μεσαία τάξη

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας απάντησε και στις κατηγορίες που εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για το πού τοποθετεί η κυβέρνηση τη μεσαία τάξη.

«Τα άκρα της μεσαίας τάξης, με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, διαχρονικά και ανά χώρα μεταβάλλονται. Για την Ελλάδα, μέχρι σήμερα, και σε καμία φάση, δεν έχουν οριστεί τα σχετικά άκρα. Όποιος το κάνει, βάζοντας όρια, αυθαιρετεί. Μόνον ο ΟΟΣΑ έχει παρουσιάσει τα όρια της μεσαίας τάξης, με το εισοδηματικό κριτήριο. Αυτό και μόνο ανέφερα σε τοποθέτησή μου. Ουδέποτε δήλωσα ότι αυτά τα όρια τα αποδέχεται το υπουργείο και ο υπουργός Οικονομικών. Η στρεψόδικη χρησιμοποίηση των στοιχείων του ΟΟΣΑ, από ορισμένες πλευρές, δεν υπηρετεί την αλήθεια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σταϊκούρας: Αναπτυξιακή διάσταση το φορολογικό νομοσχέδιο

«Το φορολογικό νομοσχέδιο, απολύτως συνεπές προς τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, έχει ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι στόχοι είναι η ενίσχυση της οικονομικής αποτελεσματικότητας και η τόνωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το νομοσχέδιο κινείται πάνω σε 10 άξονες που συνιστούν ολοκληρωμένο συνεκτικό νομοθετικό πόνημα.

«Το υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο επιδιώκει και επιτυγχάνει την ενίσχυση της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, την ελάφρυνση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης -όχι με μείωση του αφορολόγητου όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση- αλλά με χτύπημα της φοροδιαφυγής, ως στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης, και την υποβοήθηση της οικονομικής δραστηριότητας του παραγωγικού σκέλους της ελληνικής κοινωνίας, στο οποίο ανήκει και η μεσαία τάξη», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν εφαρμόζει πολιτικές με ταξικό πρόσημο, αλλά πολιτικές για όλους τους πολίτες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα χαμηλότερα και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline