Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  20:16:28

Νέα προσπάθεια αποφυλάκισης με πλαστή ιατρική γνωμάτευση – Τι αποκαλύπτει έρευνα

Νέα πιθανή προσπάθεια παράνομης αποφυλάκισης κρατουμένου με επίκληση «ψευδή» προβλήματα υγείας φαίνεται να απέτρεψαν οι υπεύθυνοι Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του ΚΕΠΑ εντόπισαν αλλοίωση σε πιστοποιητικό ουρολόγου που χαρακτήριζε ως «ανίατη» μία πάθηση που είχε κρατούμενος για σοβαρή υπόθεση ξεπλύματος χρήματος μέσω ακινήτων.

Από την έρευνα φέρεται ότι άγνωστος συμπλήρωσε αυτόν τον καθοριστικό χαρακτηρισμό της ασθένειας, εκ των υστέρων κι ότι πιθανόν δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην αρχική γνωμάτευση του αρμόδιου ιατρού.

Με την διατύπωση ερωτήματος αν αυτή η μεταβολή υπήρξε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού ή από άλλον συμμετέχοντα στην διαδικασία.
Όμως ερευνώνται κι άλλες πτυχές της υπόθεσης.
Σημειώνεται ότι ο κρατούμενος είχε καταδικασθεί σε πολυετή κάθειρξη γιατί μαζί με άλλα άτομα χρησιμοποιούσε σχεδόν για μια δεκαετία τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να νομιμοποιεί μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ σε εκείνον και τους συνεργούς του καταλογίσθηκε μεγάλη φοροδιαφυγή με εικονικά τιμολόγια, εξωχώριες εταιρίες και άλλα, που υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline