Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:43:16

Politico: 7 στους 10 Αμερικανούς δεν ξέρουν που βρίσκεται το Ιράν

Καθώς η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και ΗΠΑ έχει κορυφωθεί και πολλοί εξέφρασαν φόβους για μία νέα σύρραξη στη Μέση Ανατολή, μετά την δολοφονία του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί στην Βαγδάτη, έρευνα αποδεικνύει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών δεν γνωρίζει καν που βρίσκεται το Ιράν στον παγκόσμιο χάρτη.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico και της Morning Consult, που διενεργήθηκε το διάστημα δύο ημερών μετά τον θάνατο Σουλεϊμανί και πριν το Ιράν εξαπολύσει πυραυλικές επιθέσεις κατά δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, λιγότεροι από έναν στους τρεις Αμερικανούς – για την ακρίβεια μόλις 28% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων – κατάφεραν να βρουν το Ιράν σε χάρτη της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης και μόλις 23% βρήκαν τη χώρα σε χάρτη παγκόσμιας κλίμακας.

Η έρευνα «αποκαλύπτει τη γεωγραφική άγνοια των ψηφοφόρων σχετικά με τις ξένες χώρες, ακόμα και εκείνες με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμπλακεί σε συνεχιζόμενες συγκρούσεις» αναφέρει η έκθεση.

Ορισμένοι ερωτηθέντες πάντως τα πήγαν καλύτερα από άλλους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι άντρες απάντησαν σωστά σε διπλάσιο ποσοστό από τις γυναίκες. Επίσης, μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας είχαν οι πλουσιότεροι και πιο μορφωμένοι συμμετέχοντες, ενώ το πολιτικό κόμμα και η ηλικία δεν έπαιξαν ρόλο στην σωστή ή λάθος απάντηση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline