Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020  22:29:36

Πώς αποτιμούν το ταξίδι Χαφτάρ διπλωματικές πηγές

Αποτιμώντας την αιφνιδιαστική αλλά και πολύ συμβολική επίσκεψη του στρατάρχη της μείζονος Λιβύης Χ. Χαφτάρ στην Αθήνα, διπλωματικές πηγές σημείωναν ότι η Ελλάδα έχει «και ρόλο και λόγο στην περιοχή» και πως τα μηνύματα είναι πολύ θετικά καθώς ο Χαφτάρ είναι πολύ σημαντικός παίκτης.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ο Λίβυος στρατάρχης θα θέσει το θέμα ακυρότητας των μνημονίων Τουρκίας-Λιβύης όπως δεσμεύτηκε κατά τις συναντήσεις του με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια, αλλά και το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη κοινότητα συναντίληψης της Ελλάδας με τον σημαντικό όγκο κρατών που θα συμμετάσχουν στο Βερολίνο, δημιουργεί αισιοδοξία στην Αθήνα. «Μπορεί η Ελλάδα να είναι απούσα από τη Διάσκεψη του Βερολίνου, αλλά πολλές χώρες θα θέσουν τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα» έλεγαν με νόημα διπλωματικές πηγές.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη του Βερολίνου για την τύχη της Λιβύης από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα, στην οποία ο Λίβυος ηγέτης θα θέσει το θέμα αυτό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline