Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:56:18

Σαουδική Αραβία: Πλήρης στήριξη στην κυριαρχία της Κύπρου

Μετά την Αίγυπτο και το Ισραήλ νέα ισχυρή υποστήριξη στην ευρύτερη περιοχή, κόντρα στα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας... Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως η Τουρκία συνεχίζει τις γεωτρητικές της δραστηριότητες σε θαλάσσια περιοχή η οποία αναγνωρίζεται ως κυπριακή.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Σαουδικήγς Αραβίας, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία τον Βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, ο Υπουργός Μέσων Ενημέρωσης της χώρας ανέφερε πως το Βασίλειο παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με μεγάλο ενδιαφέρον, προσθέτοντας πως το Υπουργικό Συμβούλιο εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται, ο Τουρκί αλ-Σαμπχανάχ επανέλαβε την έκκληση της Σαουδικής Αραβίας όπως όλα τα μέρη συμμορφωθούν με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, προκειμένου να διατηρηθεί η διεθνής ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα.

Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως η Τουρκία συνεχίζει τις γεωτρητικές της δραστηριότητες σε θαλάσσια περιοχή η οποία αναγνωρίζεται ως κυπριακή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline