Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  01:31:35

Οι φόβοι του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να δηλώνουν ότι προετοιμάζονται για το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Αυτό που καλλιεργεί επικοινωνιακά η Κουμουνδούρου είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάει σε διπλές εκλογές πρόωρα για να «κάψει την απλή αναλογική».

Επιμένουν δε, απευθυνόμενοι κυρίως στο ΚΙΝΑΛ, ότι σε μια τέτοια περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας από τις πρώτες εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική.

Κυβερνητικές πηγές απαντούν στον ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνητικές πηγές πάντως, απαντούν κατηγορηματικά ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει και πως ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί την εκλογολογία για να προσπεράσει τα δικά του εσωκομματικά προβλήματα και την πολιτική αμηχανία του μετά και την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.
Λένε: «Ο νέος εκλογικός νόμος επαναφέρει το bonus εδρών για το πρώτο κόμμα, όμως αυτό γίνεται πλέον κλιμακωτά, ανάλογα με το ποσοστό που αυτό θα λαμβάνει.

Το μεγαλύτερο bonus που θα δίνεται επιτρέπει σε ένα κόμμα με ποσοστά αντίστοιχα αυτών της ΝΔ στις εκλογές του 2019 να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε αφού ισχυρίζεται πως είναι κόμμα εξουσίας, να αναθεωρήσει τα περί απλής αναλογικής και να στηρίξει τον νέο εκλογικό νόμο. Φαίνεται όμως πως δεν πιστεύει πως στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline