Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  23:48:08

Η νέα διάταξη για αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Πριν από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το επίδομα γέννας, κατατέθηκε στην ελληνική βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τις ποινές σε περιπτώσεις όπως αυτή που εξέτασε για ΠΑΟΚ και Ξάνθη η ΕΕΑ.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε και θα μπει σε διαδικασία ψήφισης προβλέπεται αφαίρεση βαθμών από -5 ως -10 για βαρεία παράβαση, όπως αυτή που διαπιστώθηκε από την ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ενώ καταργείται η κείμενη νομοθεσία που ίσχυε ως σήμερα με την ποινή του υποβιβασμού.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη θα χάσουν βαθμούς από την υπάρχουσα βαθμολογία, ως τιμωρία. Και έτσι πλέον ο Ολυμπιακός αποκτά σημαντικό προβάδισμα στην μάχη του πρωταθλήματος μιας και περνά ξανά πρώτος.

Η χθεσινή εισήγηση της ΕΕΑ έφερνε τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη εκτός πρωταθλήματος, τιμωρώντας τους έτσι για την σχέση πολυϊδιοκτησίας. Η απόφαση της ανεξάρτητης ΕΕΑ άναψε «φωτιές» στο ελληνικό ποδοσφαιρικό και πολιτικό σκηνικό. Ο ΠΑΟΚ βγήκε και μίλησε για πόλεμο εναντίον του, δάκτυλο του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ έκανε λόγο για «εντολοδόχο» αναφορικά με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Φτάσαμε στο σημείο οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα να αποδοκιμάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έξω από τα γραφεία της ΝΔ να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης.

Σήμερα η κυβερνητική παρέμβαση με νέα τροπολογία σώζει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη από την καταστροφή. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ποινές που προβλέπονται, περιλαμβάνουν αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμών και πρόστιμο, το ύψος του οποίου θα ποικίλλει, ανάλογα με την περίσταση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline