Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  02:13:37

Αντιδρούν στα νησιά για τις κλειστές δομές: «Όχι σε αβύθιστες φυλακές της ΕΕ»

Με αφορμή την κυβερνητική απόφαση, σύμφωνα με την οποία επιτάσσεται η τοποθεσία «Καράβας», ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος καλεί ως πρώτη αντίδραση τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου οι εκπρόσωποι των προσφυγόπληκτων περιοχών να μην συμμετάσχουν στη σύσκεψη με τον Νότη Μηταράκη.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των τοπικών αρχόντων σε Σάμο, Λέσβο και Χίο στην κυβερνητική απόφαση για επίταξη περιοχών στα νησιά για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων με «fast track» διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη, στις 10 το πρωί, η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και οι πέντε Δημοτικές Αρχές Λέσβου, Χίου και Σάμου θα πάρουν μέρος, στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, σε σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα που έχει καλέσει η κυβέρνηση. Οι πρώτες σκέψεις για αντιδράσεις είναι η μη συμμετοχή στη σύσκεψη και οι διαδηλώσεις των νησιωτών έξω από το υπουργείο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline