Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  00:18:34

Οι παράνομες μαγνητοφωνήσεις Βαρουφάκη και το όχι Τασούλα

Ωστόσο, χθες στη Βουλή εκείνο που προκάλεσε επιπλέον αίσθηση λίγο πριν από το τέλος της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών και ενώ πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν πυρά και για τα όσα έγιναν την περίοδο της υπουργίας Βαρουφάκη, στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές του 2015, ήταν που ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατέθεσε στα πρακτικά φάκελο για να περιέλθει στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, εντός του οποίου όπως δήλωσε ήταν οι πλήρεις ηχογραφήσεις όσων είχαν λεχθεί την τρικυμιώδη περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015 στις συνεδριάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε αναφέρει ότι είχε ηχογραφήσει όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις, προκαλώντας εξ αρχής οξύτατες αντιδράσεις στην Αθήνα και -κυρίως- στις Βρυξέλλες. Τώρα επιδεικνύοντας έναν λευκό φάκελο, είπε απευθυνόμενος στον κ. Τασούλα ότι του τον παραδίδει και πως είναι στην διακριτική ευχέρεια του Προέδρου ως προς την επιλογή του τρόπου κοινοποίησης των ηχογραφήσεων στα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας.

Περισσότερο αναλυτικός ο Πρόεδρος της Βουλής ως προς το είδος του υλικού που φάνηκε ο κ. Βαρουφάκης να «καταθέτει», αλλά και ιδιαιτέρως αιχμηρός προς τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 ο κ. Τασούλας είπε: «Ο κ. Βαρουφάκης άφησε με το χαρακτηρισμό «εμπιστευτικό» προς τον Πρόεδρο της Βουλής ένα φάκελο.

Προεξόφλησε στην ομιλία του ότι το περιεχόμενο του φακέλου αφορά στην εκ μέρους του κρυφή μαγνητοφώνηση πρακτικών κορυφαίων συλλογικών οργάνων της ΕΕ και μου δίνει είπε το δικαίωμα, να αποφασίσω αν θα το δώσω στους βουλευτές. Δεν είμαι αχθοφόρος ή βαστάζος των ευθυνών του κ. Βαρουφάκη. Καλώ έναν κλητήρα και επιστρέφω το φάκελο. Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο οποιασδήποτε δικής του ευθύνης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.
«Σωστά ενεργήσατε» σχολίασε αμέσως ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της εθνικής αντιπροσωπείας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline