Σάββατο 20 Απριλίου 2024  01:33:18

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή για την υπόθεση του 11μηνου βρέφους

Πειθαρχική έρευνα για τον ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11μηνου νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.


Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ο κ. Τσιάρας ζήτησε από τον κ. Καρακούκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007. Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος εκ μέρους του ιατροδικαστή που διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στο άψυχο κορμάκι του παιδιού και ο οποίος διαπίστωσε κακοποίησή του.
Πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας για βρέφος από Συρία: Ανοιχτο το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών κατά του συναδέλφου

Για την τραγωδία που βιώνει, αλλά και την περιπέτεια στην οποία μπήκε μίλησε στον ANT1 ο πατέρας του νεκρού βρέφους από τη Συρία, ο οποίος κατηγορήθηκε και για τη σεξουαλική του κακοποίηση, καθώς ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του βρέφους, που οι γονείς του μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις του την Κυριακή στο Παίδων «Αγία Σοφία» συμπέρανε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

«Να είμαστε διπλά και τριπλά βέβαιοι όταν κάνουμε την παραμικρή δήλωση, ειδικά στα ΜΜΕ», συνέστησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρ. Λέων, αναφέροντας ότι έγινε μία «βεβιασμένη ενέργεια».
«Οι συνάδελφοι ανακοίνωσαν ένα αποτέλεσμα που φαινόταν και στους ίδιους μη ολοκληρωμένο και απ' ό,τι φάνηκε ήταν και λανθασμένο», πρόσθεσε.
Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών στον εν λόγω ιατροδικαστή.

«Δέχθηκα τηλεφώνημα από εκπρόσωπο της συριακής κοινότητας και θέλουν να κινηθούν νομικά εναντίον του συναδέλφου», ανέφερε ο κ. Λέων.
Ο πατέρας από την πλευρά του, διευκρίνισε πως δεν σκοπεύει να καταθέσει μηνύσεις, ενώ υπογράμμισε την καλή συνεργασία που είχε με την Ελληνική Αστυνομία.

«Δόξα τω Θεώ έλαμψε η αλήθεια, από όλες τις πλευρές», είπε ο πατέρας, που έκανε λόγο για «διπλό χτύπημα» αφού όχι μόνο έχασε το κοριτσάκι του, αλλά κατηγορήθηκε και για τον βιασμό του.
Online

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline