Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  07:01:06

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ταλαιπωρεί αγρότες και παραγωγούς. Η τελευταία περίπτωση της Αργολίδας.

Οι καταγγελίες στο Μαξίμου και τα παράπονα για αδράνεια στο όλο θέμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Βορίδης, Σκρέκας) και της διοίκησης του γραφειοκρατικού Οργανισμού κανονικών πληρωμών.

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές και πρόοδο η "δράση" του οργανισμού ταλαιπωρία των αγροτών, του γνωστού ΟΠΕΚΕΠΕ ο οποίος τα τελευταία χρόνια διαψεύδει την ίδια την ταυτότητά του για οικονομικό έλεγχο και πληρωμή των δικαιωμάτων σε καλλιεργητές και αγρότες.

Με σποραδικές ανακοινώσεις, κατά τη συνήθειά της, η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνεχίζει να θέλει να δείξει ότι προχωρεί σε..... κανονική πληρωμή δικαιωμάτων αλλά πρόκειται για οριακές μικροπεριπτώσεις, που δεν βελτιώνουν τη γενική εικόνα των καθυστερήσεων, και της αβεβαιότητας απέναντι στους δικαιούχους.
Στα φαινόμενα αυτά, έρχεται να προστεθεί ο βασανιστικός τρόπος με τον οποίο ο ΟΠΕΚΕΠΕ ταλαιπωρεί αγρότες της Αργολίδας και ειδικότερα της περιοχής της Ερμιονίδας.

Παρά το γεγονός ότι οι συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο των σχετικών φακέλων του 2019 και οι δικαιούχοι αγρότες έχουν παράσχει κάθε αναγκαίο πρωταρχικό ή συμπληρωματικό στοιχείο, η γραφειοκρατία του ΟΠΕΚΕΠΕ και με τη νέα διοίκηση υπό τον κ. Γρηγόρη Βάρρα και αντιπροέδρους τους κ.κ. Δημήτριο Μελά και Πέτρο Τζαβέλλα, επικρίνονται ότι συνεχίζουν την γνώριμη τακτική των καθυστερήσεων στις πληρωμές. Με σωρεία αποφάσεων, οι οποίες τελικά αποδεικνύονται προσχηματικές και προσωρινές μόνο για κάποιο χρονικό διάστημα αναβολών.

Ένα σύστημα δήθεν ελέγχων και συστάσεων για επανορθώσεις βελτιώσεις στον χώρο ή τον τρόπο παραγωγής, που συνήθως δεν ισχύει για την επόμενη χρονιά . Καταργείται από τον ίδιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τους ασόβαρους ελέγχους του, που προκαλεί ειρωνεία και αγανάκτηση, λ.χ. για την πυκνότητα ορισμένων δένδρων σε ένα στρέμμα, ( πρόκειται για ξερικά, όπως είναι τα περισσότερα παλαιά ) το μη ικανοποιητικό όργωμα, την ποιοτική διαβάθμιση των σιτηρών και φρούτων κλπ.
Παρόμοιας φύσης και σοβαρότητας " παρατηρήσεις, αντιρρήσεις και επιφυλάξεις ταλαιπωρούν μήνες τώρα αγρότες και καλλιεργητές της Ερμιονίδας, σε σύνολο 900 περιπτώσεων, χαμηλής σοβαρότητας και προφάσεις για καθυστερήσεις στο σύνολο των παραγωγών της περιοχής.

Με πρόσχημα τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, που διαρκεί και διαρκεί, με τις ενστάσεις των ενδιαφερομένων από τον Νοέμβριο μήνα και παρόλες τις πιέσεις του Περιφερειακού Γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Τρίπολη.

Η κατάσταση αυτή συντηρεί την οργή κατά των αρμοδίων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης των κ.κ. Βορίδη και Σκρέκα αλλά και του τοπικού βουλευτή της ΝΔ κ. Αδριανού.
Οι αγρότες μπαίνουν σε καλλιεργητική περίοδο, με εξευτελιστικές τιμές και ζημίες από το λάδι και τα άλλα προϊόντα και τα χρήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι απλώς αναγκαία, αλλά και πολύτιμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline