Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  13:44:51

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό -Τι προσάπτει στην κυβέρνηση

Σε υψηλούς τόνους κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό καθώς τόσο η Κουμουνδούρου όσο και στελέχη του κόμματος ασκούν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει την κριτική του στο γεγονός ότι δεν προχωρά το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών αλλά και στο γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, η ελληνική κυβέρνηση δεν πιέζει αρκετά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, στην Κουμουνδούρου τονίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα μεγαλώνει τον κίνδυνο όξυνσης φαινομένων ακραίας βίας.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι το ΚΥΣΕΑ όφειλε να επεξεργαστεί και να ανακοινώσει «σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών και άμεσης μεταφοράς πληθυσμών στην ενδοχώρα» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι όσο το αρνείται τόσο «μεγαλώνει ο κίνδυνος όξυνσης φαινομένων ακραίας βίας τόσο μεταξύ Ελλήνων πολιτών και αστυνομικών δυνάμεων όσο και εις βάρος προσφύγων». Μάλιστα, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι «την ευθύνη για αυτό καθώς και για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον 9,84 τόνισε ότι «η λογική ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί στο προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρώπης που φαίνεται να υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης δεν συνάδει με τις αρχές που το διεθνές δίκαιο επιτάσσει να χειριζόμαστε αυτές τις καταστάσεις.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline