Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  19:51:57

Τι θα γίνει με τις χαμένες εκπαιδευτικές ώρες

Αναφορικά με τις χαμένες εκπαιδευτικές ώρες η υφυπουργός Μέσης Παιδείας κ Σοφία Ζαχαράκη παρέπεμψε στην εγκύκλιο του υπουργείου από το Φεβρουάριο που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περικοπές των σχολικών εκδρομών. Επίσης μια άλλη λύση θα ήταν ο περιορισμός των 15νθήμερων διακοπών του Πάσχα, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.


Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας και ενώ ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 89.
Το υπουργείο Υγείας δεχόταν από νωρίς εισηγήσεις από δημάρχους και τοπικούς φορείς με το φόβο διασποράς της νόσου και εν τέλει αποφάσισε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κορονοϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας είπε πως θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα.
Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline