Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  15:50:05

Ο εκκλησιασμός και ευπαθείς ομάδες κατά Μητσοτάκη

Τον καλούσε να λάβει θέση ο Αλ. Τσίπρας και η επικαιρότητα με την διαμάχη που δημιουργήθηκε.. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν το απέφυγε πήρε θέση και για το θέμα της Εκκλησίας.

«Ως Πρωθυπουργός, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας» είπε με νόημα και πρόσθεσε: «Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω» μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον «πλησίον» στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία. Γι' αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα.

Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ' το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη. Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό. Αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα».

Είναι αλήθεια ότι από τη θέση του Πρωθυπουργού κλήθηκα, μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, να αντιμετωπίσω μια μεγάλη διπλή κρίση. Όμως, η ζωή είναι γεμάτη απρόοπτα. Που απαιτούν αποφασιστικότητα, ευελιξία, γρήγορες αποφάσεις και τολμηρές κινήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline