Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:41:46

Αυστριακοί κομάντος σε Τούρκους: «Εδώ είναι η χώρα μας, υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Αυστριακοί κομάντος της ομάδας Cobra βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο στον Έβρο με Τούρκους αστυνομικούς - Νυχτερινή έφοδος μεταναστών στις Καστανιές με την κάλυψη Τούρκων.

Την ενόχλησή τους για την παρουσία αστυνομικών από χώρες της ΕΕ στον Έβρο, στο πλευρό των Ελλήνων συνοριοφυλάκων που κρατούν κλειστά τα ελληνικά σύνορα στις ορδές των παρανόμων μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν από την περιοχή της Αδριανούπολης, αποκάλυψαν Τούρκοι αστυνομικοί λίγες ώρες πριν το νυχτερινό επεισόδιο στις Καστανιές.

austriakoi2Οι κομάντος της αυστριακής δύναμης Cobra, οι οποίοι περιπολούν στα ελληνικά σύνορα στον Έβρο, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με με Τούρκους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του φράχτη.

Κάποια από τα δεκατρία επίλεκτα μέλη της αυστριακής ομάδας Cobra, που βρίσκεται στην Ελλάδα από την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, ενισχύοντας τις ελληνικές δυνάμεις που φυλούν τα σύνορά μας, ρωτήθηκαν την Τρίτη από τους Τούρκους που βρέθηκαν απέναντί τους:

«Τι κάνετε εδώ, αφού δεν είναι η χώρα σας;».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, οι κομάντος της αυστριακής αστυνομίας απάντησαν στους Τούρκους αστυνομικούς: «Εδώ είναι η χώρα μας και υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Μία από τις ομάδες ειδικών δυνάμεων Cobra, αποτελούμενη από επίλεκτους αστυνομικούς της αυστριακής αστυνομίας αποτελούμενης από 13 άτομα και με ένα θωρακισμένο όχημα, βρίσκονται στον Έβρο, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βιέννη, στον Καγκελάριο της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος το είχε κάνει αμέσως δεκτό, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας του προς την Ελλάδα.

Η στιχομυθία που αποκαλύπτει το protothema.gr ανάμεσα σε Τούρκους αστυνομικούς και Αυστριακούς κομάντος έγινε στον Έβρο, λίγες ώρες πριν την απόπειρα εκατοντάδων μεταναστών στις Καστανιές οι οποίοι -με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών που εκτόξευαν επί ώρες χημικά προς την ελληνική πλευρά- προσπάθησαν να σπάσουν τον ευρωπαϊκό κλοιό στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να μπουν στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι Αυστριακοί, εκτός από το εθνόσημό τους, φέρουν στη στολή τους και το διακριτικό σήμα των ελληνικών ΕΚΑΜ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline