Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  19:02:04

Για τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε και για τα σενάρια διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι αρνείται να μπει σε τέτοια συζήτηση σημειώνοντας ότι θεωρεί αδιανόητο την ώρα που υπάρχει αυτή η κρίση και η χώρα μετρά νεκρούς, κάποιοι να συζητούν για πολιτικούς σχεδιασμούς και πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα, χαρακτήρισε σενάρια επιστημονικής φαντασίας δημοσιεύματα περί συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας και σημείωσε ότι η λαϊκή ετυμηγορία είναι πρόσφατη ενώ η κυβέρνηση έχει την τύχη, όπως είπε, να έχει απέναντι της μια υπεύθυνη αντιπολίτευση που καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις.

Για τις κριτικές περί "χαλαρής αντιπολίτευσης"

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στις κριτικές ότι το κόμμα του ασκεί "χαλαρή αντιπολίτευση" στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν ασχολείται με αυτά τα ζητήματα καθώς το μόνο που τον απασχολεί είναι η κατάθεση συγκεκριμένων και κοστολογημένων προτάσεων προκειμένου να γίνει "αυτό που θεωρούμε σωστό" και όχι το πολιτικό κόστος.

Πέτσας: Στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς -Τι «ξέχασαν» να υπολογίσουν στην πρόταση για 26 δισ. μέτρα

«Η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων αυτής στην οικονομία, εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση. Αρκεί, βέβαια, να είναι σοβαρή. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς» σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Για παράδειγμα, κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά "ξεχνούν" να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ» συμπληρώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον ο κ. Πέτσας επισημαίνει ότι «κανείς δεν κατάλαβε τελικά ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον Μάο λέει ο ένας, μέχρι 9 μήνες ο άλλος. Τρέχα, γύρευε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλήγει τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline