Σάββατο 20 Απριλίου 2024  17:03:59

Ο καθηγητής Σωτ. Τσιόδρας με κατανόηση για τους Ρομά

Προκάλεσε πολλά ευνοϊκά, επαινετικά σχόλια ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε το δικό του αποφασιστικό μήνυμα κατά του ρατσισμού, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ένα μήνυμα που κρίνεται παραπάνω από απαραίτητο αυτές τις δύσκολες ημέρες, ιδίως για τους ευάλωτους πληθυσμούς.

Προηγήθηκε επίσκεψη των κυβερνητικών κλιμακίων στη Νέα Σμύρνη Λάρισας το μεσημέρι της Παρασκευής, στον καταυλισμό όπου εντοπίστηκαν 20 κρούσματα σε πληθυσμό Ρομά. Μετά την αυτοψία των κλιμακίων, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για "ένταση" στην περιοχή κατά την εμφάνιση των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των Ρομά διευκρινίζοντας πως βρέθηκε στις περιοχές τους για να αποσαφηνίσει το σχέδιο της καραντίνας, αποσυνδέοντάς το από όποια στερεότυπα τους συνοδεύουν.

Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα

"Κάνουμε ό,τι μπορούμε να προασπίσουμε την υγεία όλων μας και των Ρομά συμπολιτών μας. Για αυτό βρεθήκαμε σήμερα κοντά τους. Μας αγκάλιασαν πραγματικά κι εμείς αισθανθήκαμε μέλος της κοινότητας τους και δικοί τους άνθρωποι. Το μήνυμά μας ήταν σήμερα να προστατεύσουμε τους ευπαθείς και να περιχαρακώσουμε όσο μπορούμε όσους ήταν θετικοί. Καμιά φορά είναι δύσκολο, μπορεί να δεις επιδημίες σε αυτό τον χώρο και δεν θέλουμε να θρηνήσουμε νεκρούς" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας στη ενημέρωσή του και πρόσθεσε: "Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, τους έχω εμπιστοσύνη.

Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα. Οι συμπολίτες μας αυτοί δεν θα μείνουν μόνοι τους, θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας".
Ο Σωτήρης Τσιόδρας μετέφερε άλλωστε ένα απόσπασμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης και αφορά τους Ρομά σε όλη την Ευρώπη και εκδόθηκε με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Ρομά, στις 8 Απριλίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline