Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  00:52:49

Σφίγγει ο κλοιός την Μ. Εβδομάδα – Αυστηρή επιτήρηση των μέτρων σε πόλεις και εθνικές οδούς

Αυτό που φοβόταν η κυβέρνηση, πως μερίδα των πολιτών ακούγοντας τα περί θετικής πορείας της χώρας μας στην αντιμετώπιση του κοροναϊού, θα εφησύχαζε με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν φαινόμενα χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων, γίνεται εν μέρει πραγματικότητα.

Αυτό που φοβόταν η κυβέρνηση, πως μερίδα των πολιτών ακούγοντας τα περί θετικής πορείας της χώρας μας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα εφησύχαζε με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν φαινόμενα χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων, γίνεται εν μέρει πραγματικότητα.

Και ενώ η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας εικόνες όπως αυτές χθες Σάββατο στον Φλοίσβο, αλλά ειδήσεις όπως η αύξηση της κυκλοφορίας στην Αθήνα κατά 18% δημιουργούν αλγεινές εντυπώσεις και προκαλούν προβληματισμό, αναφορικά με την επόμενη ημέρα.
Δείτε επίσης: Η μάχη του χαλκού με τα μικρόβια – Θα βοηθήσει και κατά του κορωνοϊού;

Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό ότι η κυβέρνηση θεωρεί ως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματά της την τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Τόσο η συνήθεια των Ελλήνων να το γιορτάζουν στην επαρχία με μεγάλες παρέες, όσο και ο καιρός που φτιάχνει, καθώς πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, δημιουργούν... τις τέλειες συνθήκες για έξοδο από το σπίτι.

Αυτός είναι και ο λόγος που την περασμένη εβδομάδα, με εντολή της κυβέρνησης, αυστηροποιήθηκαν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να ανακοινώνει μπλόκο σε διόδια, λιμάνια και αεροδρόμια.

Άλλωστε το πόσο εύθραυστη είναι η πραγματικότητα, φαίνεται και στο παράδειγμα του οικισμού των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, αφού μετά και την ιχνηλάτηση των επαφών του των θετικών κρουσμάτων, τα οποία έχουν φτάσει τα 30, η περιοχή παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα περιμένοντας να μάθει εάν υπάρχει ευρύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα και αν θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα, πέραν του κλεισίματος του οικισμού για 14 ημέρες.
Σε κάθε περίπτωση άπαντες στην κυβέρνηση, μαζί με τους επιστήμονες με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα, έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα αφήσουν «να χυθεί η καρδάρα» που με τόσο κόπο γέμισε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η μεγάλη και παγκοσμίως αναγνωρισμένη προσπάθεια της χώρας μας, η οποία έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα, δεν πρόκειται να αφεθεί να καταστραφεί είτε από την κόπωση είτε από την ανεξέλεγκτη ανευθυνότητα κάποιων.

Να μην γκρεμίσουμε ότι με κόπο έχουμε χτίσει

Έτσι, για να προλάβουν τους «πονηρούς» που θα επιχειρήσουν να ξεγελάσουν την αστυνομία και να μετακινηθούν ασκόπως προς την επαρχία οι έλεγχοι στα διόδια θα είναι επί 24ώρου βάσεως και μάλιστα πολύ αυστηροί.
Παράλληλα, όπως έχει γίνει γνωστό, όσων η μετακίνηση δεν δικαιολογείται, εκτός από το αυξημένο πρόστιμο θα προβλέπεται και η επιστροφή τους πίσω από εκεί που ξεκίνησαν.
Ακόμα, τα drone της Αστυνομίας θα πετούν πάνω από τις εθνικές οδούς στη διάρκεια όλης της Μ. Εβδομάδας και θα αστυνομεύονται αυστηρά όλοι οι παράδρομοι των εθνικών οδών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline