Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:53:11

Η Λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες την εποχή του κορωνοϊού -

Το Ισραήλ και η Γερμανία είναι οι πιο ασφαλείς χώρες, με βάση το πώς διαχειρίζονται τον κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα του think tank Deep Knowledge Group (DKG) με έδρα το Λονδίνο.

Το Deep Knowledge Group συγκέντρωσε και ανέλυσε τα στοιχεία για τον κορωνοϊό από 200 χώρες και δημιούργησε ένα σύστημα κατάταξης. Για την αξιολόγηση των χωρών, οι αναλυτές έλαβαν υπόψη τους δεκάδες παραμέτρους, ανάμεσά τους η αποτελεσματικότητα της καραντίνας, οι κυβερνητικοί χειρισμοί, η διαθεσιμότητα κλινών στα νοσοκομεία, αλλά και η προστασία από τη μόλυνση, η θνησιμότητα και η διεξαγωγή ελέγχων, μεταξύ άλλων.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, από την ανάλυση αυτή προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι στην 30η θέση της λίστας με τις πιο ασφαλείς χώρες σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό. Πίσω από το Ισραήλ και τη Γερμανία, που καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις, είναι η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και η Κίνα. Η Κύπρος είναι μία θέση ψηλότερα από την Ελλάδα, στην 29η.

«Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη η Γερμανία έχει την καλύτερη κατάταξη ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης», δήλωσε ο συνιδρυτής του DKG, Ντιμίτρι Καμίνσκι.

«Δεδομένου του αρχικά υψηλού αριθμού κρουσμάτων η Γερμανία ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματική και περιόρισε επιτυχώς την περαιτέρω εξάπλωση χωρίς να φτάσει στα επίπεδα άλλων χωρών. Έτσι μετά την πανδημία η Γερμανία θα έχει σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα», συμπλήρωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline