Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  23:43:52

Η αντιπαράθεση για τη ζωντανή μετάδοση μαθημάτων στα σχολεία

Πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει με αφορμή τη δυνατότητα που δίνει το υπουργείο Παιδείας από την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ λυκείου, για ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων προκειμένου να τα παρακολουθούν όλοι όσοι δεν μπορούν να βρίσκονται στο σχολείο.

Η νέα καθημερινότητα για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα. Οι μαθητές της Γ΄ λυκείου θα παρακολουθούν εκ περιτροπής μαθήματα ώστε να μην ξεπερνά ο συνολικός αριθμός των μαθητών ανά τμήμα τους 15.

Για τους μαθητές που δεν θα πάνε στο σχολείο προβλέπεται αναμετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο έχει τονίσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία μάλιστα έχει ξεκαθαρίσει τη διαδικασία που θα ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Αρκεί έστω και ένα κινητό έχει τονίσει προσθέτοντας πως όπου υπάρχει σύνδεση ίντερνετ οι εταιρείες κινητής παρέχουν δωρεάν δεδομένα για τις σχετικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες.

Αντιδράσεις από τους καθηγητές

Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωση της καλεί τα μέλη της να μην υλοποιήσουν την προφορική εντολή περί αναμετάδοσης του μαθήματος.
Παράλληλα το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών δηλώνει πως αν το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει σε επίσημη έγγραφη οδηγία για αναμετάδοση του μαθήματος η ΟΛΜΕ θα προσφύγει άμεσα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και διατίθεται να κινηθεί νομικά.

«Πυρά» από Φίλη

Στην αντεπίθεση για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων αλλά και την μετάδοση των μαθημάτων, πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Νίκου Φίλη.
«Δεν χρειαζόταν να ανοίξουν -πλην της Γ' Λυκείου. Εξάλλου για το επιχειρούμενο άνοιγμα των γυμνασίων και των άλλων δύο τάξεων του λυκείου δεν υπάρχει πλέον η ομοφωνία των ειδικών, κάτι που χαρακτήριζε προηγούμενες ρυθμίσεις (όπως το lockdown). Τώρα ειδικοί εκφράζουν αντίθετη άποψη» τόνισε ο κ. Φίλης μιλώντας σήμερα στο Real Fm.

Κατηγορηματικά αντίθετος είναι επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόπειρα βιντεοσκόπησης και μετάδοσης των μαθημάτων μέσω ιντερνέτ, με τους μαθητές παρόντες.
«Δεν είναι δυνατό πράγματα που ακούγονται και συμβαίνουν μες την τάξη, να γίνουν κτήμα της «γειτονιάς» ολόκληρης, για να μη πω κακόβουλων θεατών και ακροατών.

Είναι απίστευτη η προχειρότητα με την οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αποπειράται να σπάσει την σχέση εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας που υπάρχει ανάμεσα στο μαθητή και το δάσκαλο, όταν κλείσει η πόρτα της τάξης και ξεκινήσει το μάθημα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline