Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  16:41:21

Ελεύθερες οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στις 18 Μαΐου

Στις 18 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό στην ηπειρωτική χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι προς το παρόν ισχύει η μετακίνηση μεταξύ νομών μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας ή επαγγελματικής απασχόλησης που αποδεικνύεται.
Στην ηπειρωτική χώρα η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει από τις 18 Μαΐου, ενώ για τα νησιά θα ληφθούν αποφάσεις τις επόμενες ημέρες.

«Καμπανάκι» σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε νέες αυστηρές συστάσεις προς όλους όσοι παραβιάζουν τα μέτρα περιορισμού διάδοσης της πανδημίας του κοροναϊού.
Απευθυνόμενος σε αυστηρό ύφος σε αυτούς που συναθροίζονται στις πλατείες, αγνοώντας τα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, καθώς τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

«Υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας, είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Oύτε αντίσταση κάνουν κάποιοι ούτε μαγκιά δείχνουν. Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές, όχι τον κορωνοϊό» τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης, σημειώνοντας πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει.
Όπως είπε «στόχος είναι να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω και να μην θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline