Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Οι ΗΠΑ πολιορκούνται από τον ακροαριστερό φασισμό

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ομιλία, προφανούς συμβολισμού, στο όρος Ράσμορ ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε κατά των «οργισμένων όχλων» που προσπαθούν να αποκαθηλώσουν αγάλματα ηγετών της Συνομοσπονδίας και άλλων ιστορικών προσωπικοτήτων, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πολιορκία των ΗΠΑ από τον «ακροαριστερό φασισμό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


Έχοντας δεχθεί σφοδρή κριτική για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσφερε στον εαυτό του, την παραμονή της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου, μια βραδιά με πυροτεχνήματα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στη νέα έξαρση κρουσμάτων που απειλεί τη χώρα.

Ο Τραμπ μίλησε υπό το βλέμμα τεσσάρων μακρινών προκατόχων του: του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Θίοντορ Ρούζβελτ και του Αβραάμ Λίνκολν, προειδοποιώντας το συγκεντρωμένο πλήθος στο Όρος Ράσμορ ότι οι διαδηλωτές προσπαθούν να διαγράψουν την αμερικανική Ιστορία.

«Θα πούμε την αλήθεια όπως είναι, χωρίς να απολογούμαστε: Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η πιο δίκαιη και εξαιρετική χώρα που έχει υπάρξει ποτέ στη Γη», δήλωσε ο Τραμπ.

Την ώρα που γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα σύμβολα της Ιστορίας της χώρας και ενώ αγάλματα των στρατηγών της Συνομοσπονδίας αποκαθηλώνονται από διαδηλωτές κατά των φυλετικών διακρίσεων, ο Τραμπ καταδίκασε «μια εκστρατεία που έχει στόχο να εξαλείψει την Ιστορία μας, να δυσφημίσει τους ήρωές μας, να διαγράψει τις αξίες μας και να κάνει κατήχηση στα παιδιά μας». Αλλά «οι Αμερικανοί είναι δυνατοί και περήφανοι», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις που γίνονται για τη φυλετική ανισότητα στην αμερικανική κοινωνία απειλούν τα θεμέλια του αμερικανικού πολιτικού συστήματος. «Ας μην γελιόμαστε, αυτή η αριστερή πολιτιστική επανάσταση έχει σχεδιαστεί για να ανατρέψει την αμερικανική επανάσταση», δήλωσε ο Τραμπ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει έναν «Εθνικό Κήπο Αμερικανών Ηρώων», τον οποίο περιέγραψε ως ένα μεγάλο πάρκο όπου θα εκτίθενται αγάλματα των «σημαντικότερων Αμερικανών που έζησαν ποτέ», χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Θυμωμένοι όχλοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τα αγάλματα των Ιδρυτών μας και να καταστρέψουν τα πιο ιερά μας μνημεία και να εξαπολύσουν ένα κύμα βίαιων εγκλημάτων στις πόλεις μας», είπε ο Τραμπ.

Πολυμέσα