Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:57:53

Στις 15 Οκτωβρίου στη Βουλή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν, ήδη, να συνεδριάζουν οι πρώτες επιτροπές, ώστε μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχουν συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει συνταχθεί το βασικό σχέδιο προς δημόσια διαβούλευση για να μπορεί να κατατεθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης στις 15 Οκτωβρίου.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι απαιτήσεις και οι προδιαγραφές οι οποίες έχουν τεθεί από την Ευρώπη για να εγκριθεί το σχέδιο αυτό είναι υψηλές. «Άρα οι προτάσεις μας πρέπει να είναι συγκροτημένες, ποιοτικές και να αντέχουν στη βάσανο της κρίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θέλω να σας πω ότι σε σχέση με άλλες χώρες αισθάνομαι -και από τις διαβουλεύσεις τις οποίες έχω κάνει- ότι είμαστε πιο μπροστά στην προετοιμασία μας και στο βαθμό ωριμότητας ανάπτυξης αυτών των προτάσεων σε επίπεδο Υπουργείων αλλά και κεντρικής κυβέρνησης».

»Αλλά έχουμε μία υποχρέωση να αξιοποιήσουμε αυτούς τους 2,5 μήνες, μην αφήνοντας ουσιαστικά καμιά μέρα να πάει χαμένη. Δεν χρειάζεται να ξαναπούμε πόσο μεγάλη ευκαιρία είναι αυτό το σχέδιο ανάκαμψης για ολόκληρη τη χώρα και για πόσο σημαντικό στοίχημα είναι για όλους μας. Για όλη την κυβέρνηση».
«Για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό»

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να πούμε ότι αυτή τη σημαντική επιτυχία την διαδέχεται μία άλλη πρόκληση, συνέχισε ο Πρωθυπουργός: «Για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό. Εάν λοιπόν για τους περισσότερους συμπολίτες μας η τελευταία μέρα του Ιουλίου είναι η πρώτη μέρα των διακοπών τους, ο Αύγουστος επιφυλάσσει για εμάς λιγότερες παραλίες και περισσότερες ασχολίες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline