Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  20:02:13

Τ. Θεοδωρικάκος: Οι μάσκες έφτασαν έγκαιρα στα σχολεία, οι «Κασσάνδρες» διαψεύσθηκαν

Για διάψευση όσων καταστροφολογούσαν σχετικά με τη διανομή των μασκών στα σχολεία έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Οι "Κασσάνδρες" και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάσθηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία» ανέφερε. Σχολιάζοντας την κριτική των προηγούμενων ημερών για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς υπογράμμισε την ανάγκη «όλοι να εγκαταλείψουν τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, όταν αναφέρονται στα παιδιά μας και στην εκπαίδευση».
Απευθυνόμενος στους μαθητές συνέστησε υπομονή και να φοράνε τις μάσκες τους, ενώ τόνισε ότι από τη δική τους συμπεριφορά και πειθαρχία στα μέτρα που συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, η υγεία των οικείων τους, ιδιαίτερα των παππούδων και των γιαγιάδων τους.

∆. Παπαστεργίου: Οι μάσκες έφτασαν σε όλα τα σχολεία, η Αυτοδιοίκηση τα κατάφερε

Σε δήλωσή του παράλληλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε «όσους εργάστηκαν νυχθημερόν» για να εφοδιαστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί με μάσκες.
«Η Κεντρική Ένωση ∆ήμων Ελλάδος ολοκλήρωσε έγκαιρα και με επιτυχία μια δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία, σε χρόνο-ρεκόρ. Μέσα σε μόλις επτά ημέρες από τη στιγμή που μας δόθηκαν οι τελικές προδιαγραφές των μασκών, με τις οποίες θα έπρεπε να προμηθεύσουμε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της επικράτειας, διενεργήθηκε ο διαγωνισμός, που σε άλλες περιπτώσεις θα απαιτούνταν τουλάχιστον τρεις μήνες» είπε.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε πως το 90% των μασκών, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που τέθηκαν, παράχθηκε στην Ελλάδα. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, «το γεγονός ότι στην ελληνική αγορά οι παραγωγικές δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και δεν υπήρχαν διαθέσιμες οι μάσκες που απαιτούνταν σε τόσο σύντομο χρόνο, είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν μέχρι σήμερα μέρος της ζητούμενης ποσότητας στα σχολεία και τις αμέσως επόμενες μέρες, θα παραδοθεί το σύνολο των μασκών».
«Σήμερα όμως πετύχαμε αυτό που για κάποιους ήταν ακατόρθωτο. Να δώσουμε σε κάθε μαθητή κι εκπαιδευτικό υψηλής ποιότητας μάσκα, που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφαλείας που μας υπέδειξε το υπουργείο Υγείας. Η ΚΕΔΕ, η Αυτοδιοίκηση, για μια ακόμη φορά τα κατάφεραν» πρόσθεσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline