Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:23:48

Μόρια: Σύλληψη και έκτου ατόμου για την καταστροφική πυρκαγιά

Συνελήφθη, πριν από λίγο, στη Μυτιλήνη και ο έκτος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο για τους εμπρησμούς στο ΚΥΤ της Μόριας.


Συνελήφθη, πριν από λίγο, στη Μυτιλήνη και ο έκτος αλλοδαπός, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητείτο για τους εμπρησμούς και άλλα αδικήματα στη Μόρια.

Νωρίτερα, είχαν συλληφθεί πέντε νεαροί αλλοδαποί.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα, αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις», τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Τι οδήγησε στην καταστροφή της Μόριας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκάλυψε tovima.gr, μεταξύ των Αφγανών που συνελήφθησαν είναι δύο ανήλικοι.
Οι κινήσεις ορισμένων εκ των δραστών έχει καταγραφεί σε κάμερα ενώ επιβαρυντικά στοιχεία προέκυψαν από μαρτυρικές καταθέσεις.
Υπολογίζεται ωστόσο ότι οι δράστες της καταστροφής του ΚΥΤ στη Μυτιλήνη είναι περισσότεροι από 20 και η έρευνα συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους υπόπτους έχουν κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα.

«Ετσι θα πάμε Γερμανία»

Από το προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται να προκύπτει σύνθετη μεθόδευση για την καταστροφική πυρκαγιά αλλά μόνο συνεννοήσεις μεταξύ των νεαρών αλλοδαπών που, όπως έλεγαν «έτσι θα πάμε Γερμανία».

Ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα στα κινητά τηλέφωνα τους για να προσδιορισθεί αν υπήρχε ανταλλαγή SMS ή σχετικές διαδικτυακές συνεννοήσεις. Ένας εκ των ασυνόδευτων ανηλίκων εντοπίστηκε στην Πιερία όπου είχε μεταφερθεί μετά τον εμπρησμό κι άλλος παρέμενε σε δομή της Λέσβου.

«Νέα Μόρια» φοβούνται οι πρόσφυγες

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το μαρτύριο χιλιάδων προσφύγων στη Λέσβο, οι οποίοι παρέμειναν για ακόμα ένα βράδυ στον δρόμο, εγκατεστημένοι σε πρόχειρες σκηνές.

Στερούμενοι τα βασικά και ζώντας υπό άθλιες συνθήκες, την ώρα που ο κορωνοϊός μαστίζει την χώρα, μητέρες με τα παιδιά στην αγκαλιά τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.
Σε υποτυπώδεις συνθήκες πάνω στο δρόμο και μέσα στα χωράφια κάποιοι ανάβουν φωτιές προσπαθώντας να μαγειρέψουν κάτι ή να ζεστάνουν το φαγητό τους κάτι που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους φωτιάς στα γεμάτα από ξερά χόρτα γύρω ελαιοκτήματα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν καταφτάσει στο νησί, και κάνουν ενισχυμένες περιπολίες για να τους σταματήσουν και να επιστρέψουν στη νέα δομή φιλοξενίας, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και κάποια αστυνομική επιχείρηση – «σκούπα» για να μαζευτούν οι πρόσφυγες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline