Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:00:18

Η Κυβέρνηση για τις παλιές σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής

Ενδεικτική είναι η απαρίθμηση σειράς γεγονότων για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή στην οποία προβαίνουν κυβερνητικά στελέχη, με πρώτο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Οπως λέγεται, τα δύο κόμματα:

– «Μοιράστηκαν» την Πλατεία την περίοδο της μεγάλης κοινωνικής έντασης, όταν η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με τα πρώτα μνημόνια.
– Μαζί μπλόκαραν το 2014 την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με στόχο η κυβέρνηση Σαμαρά να μην ολοκληρώσει την τετραετία, αλλά η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
– Μαζί φωτογραφήθηκαν βουλευτές τους, στο Καστελλόριζο, στην επικοινωνιακού χαρακτήρα επίσκεψη που είχε διοργανώσει ο τότε υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.
– Μαζί ψήφισαν το καλοκαίρι του 2015 για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, που οδήγησε τη χώρα στα capital controls και σε ένα νέο μνημόνιο.
Μπορεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής να μονοπώλησε την περασμένη εβδομάδα την επικαιρότητα και να παραμένει στο προσκήνιο λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης των ποινών των ηγετικών στελεχών της, όμως η κυβέρνηση εστιάζει κυρίως σε δύο άλλα μεγάλα «μέτωπα» που θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες: Τα ελληνοτουρκικά και τον κορωνοϊό.

Στα ελληνοτουρκικά η Αθήνα αναμένει τις επόμενες κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα μηνύματα που στέλνει το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα είναι αντιφατικά. Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, προτεραιότητα αποτελεί να μη χρεωθεί η ελληνική πλευρά τυχόν ναυάγιο στο εγχείρημα των διερευνητικών επαφών. Αναφορικά με τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση είναι διστακτική για τη λήψη νέων μέτρων, καθώς διαπιστώνεται κόπωση των πολιτών, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι δραματική. Ειδικά για τον περιορισμό του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης μέχρι τις 10 το βράδυ, που συζητείται εντόνως, σημειώνεται πως ουσιαστικά θα συνιστούσε «λουκέτο» για τα εστιατόρια, καθώς οι Έλληνες δειπνούν πολύ αργότερα από τους περισσότερους Ευρωπαίους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline