Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν υπάρχει διάλογος με την Τουρκία να εκβιάζει

Διερευνητικές επαφές δεν μπορούν να υπάρξουν όσο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Καναδό ομόλογό του Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί (Francois-Philippe Champagne), ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Αντί διαλόγου, απειλή για την ειρήνη

«Μετά τη χθεσινή νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε για έρευνες μόλις 6,5 μίλια από τις ακτές μας, η ηγεσία της Τουρκίας απέδειξε ότι δεν είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής. Αντί για διάλογο, αντί για τις διερευνητικές επαφές για τις οποίες είχαν δεσμευτεί να προτείνουν ημερομηνία, επέλεξαν πάλι την κλιμάκωση. Την ευθεία απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Όπως ανέφερε, άλλωστε, μόλις πριν λίγες ημέρες οι 27 ηγέτες της ΕΕ κάλεσαν την Τουρκία να απέχει από ενέργειες αντίθετες με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Κυπριακό, ενώ γινόταν ρητή αναφορά στην ανάγκη αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Όμως και στα δύο ζητήματα, η Τουρκία επέλεξε την κλιμάκωση, προσέθεσε.

Πολυμέσα