Τετάρτη 17 Απριλίου 2024  02:35:32

Η πρόωρη ψηφοφορία στις ΗΠΑ όλα τα ρεκόρ .Απομένουν μόνο 10 ημέρες.

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει για τις προεδρικές εκλογές, με διεκδικητές του προεδρικού θώκου τον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ κι ενώ απομένουν μόνο10 ημέρες προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έκανε σήμερα το US Elections Project.

Η πρόωρη ψηφοφορία καταρρίπτει ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ φέτος, καθώς πολλοί ψηφοφόροι προτιμούν να ψηφίσουν νωρίτερα προκειμένου να αποφύγουν τον συνωστισμό την ημέρα των εκλογών, μεσούσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Φλόριντας, περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει μέσω επιστολικής ψήφου και περισσότεροι από 15 εκατομμύρια αυτοπροσώπως στην κάλπη.

Οι εντυπωσιακοί αυτοί αριθμοί αποτελούν ένδειξη του έντονου ενδιαφέροντος για την εκλογική μάχη μεταξύ του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, αλλά και της επιθυμίας των Αμερικανών πολιτών να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσής τους στην Covid-19, που έχει σκοτώσει πάνω από 221.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Το υψηλό ποσοστό της συμμετοχής στην πρόωρη ψηφοφορία οδήγησε τον Μάικλ ΜακΝτόναλντ, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Φλόριντας που διαχειρίζεται το U.S. Elections Project, να προβλέψει έναν αριθμό ρεκόρ συμμετοχής των περίπου 150 εκατομμυρίων πολιτών, ήτοι το 65% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων. Το υψηλότερο ποσοστό από το 1908.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline