Σάββατο 20 Απριλίου 2024  07:49:18

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανήσυχη για νέα, πολλά κρούσματα σε όλη την Ευρώπη. Σύντομα, τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Ποιούς νέους περιορισμούς εισηγείται παντού.

Το πακέτο νέων μέτρων και περιορισμών σε όλα τα Κράτη τα οποία μελέτησε και προτείνει η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της νέας επιθετικής έξαρσης της πανδημίας.

Η πρόεδρος της Ε.Ε. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν κρύβει ότι είναι ανήσυχη για το άμεσο μέλλον με την απειλητική έξαρση, το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με αναγκαστική συνέπεια να οδηγηθούμε για αυστηρότερα μέτρα σε όλη την Ευρώπη . Και βεβαίως στην Ελλάδα, που συζητούνται ορισμένοι νέοι περιορισμοί , μόνο, σε τοπικό επίπεδο και όχι οριζόντια και πανελλήνια.- «Πολύ ανησυχητική» η κατάσταση με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες για τα συμπληρωματικά μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μία ημέρα πριν την τηλεδιάσκεψη των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ κατά την οποία θα προσπαθήσουν να συντονιστούν για να ανακόψουν το δεύτερο κύμα της Covid-19, η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για μια «πολύ ανησυχητική κατάσταση». «Αποφύγετε τις συγκεντρώσεις με πολλά άτομα, τον συνωστισμό και τους χώρους με κακό εξαερισμό» δήλωσε χαρακτηριστική η πρόεδρος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση είναι «πολύ ανησυχητική» στα περισσότερα κράτη μέλη. Τα κρούσματα θα αυξηθούν γρήγορα τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Σε σύγκριση με το πρώτο κύμα της Άνοιξης, όλα τα κράτη μέλη επηρεάστηκαν και υπάρχει κόπωση στον πληθυσμό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στους «27» να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία ώστε η ΕΕ να μπορέσει να βρει μια κοινή αντιμετώπιση στην πανδημία. «Κινητοποιούμε 100 εκατ. ευρώ από το μέσο έκτακτης στήριξης για την αγορά γρήγορων τεστ τα οποία θα μοιράσουμε στα κράτη μέλη. Καλούμε όλα τα κράτη – μέλη να συντονίσουν τις εφαρμογές ιχνηλάτησης με τον ευρωπαϊκό συντονιστικό τόπο».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι παρατείνεται για άλλους έξι μήνες η εξαίρεση του ΦΠΑ για αγορές εμβολίων και τεστ, ενώ παράλληλα πρέπει να συνεργαστούν όλα τα κράτη μέλη για να υπάρξει ένα κοινό, ευρωπαϊκό, σύστημα για να διευκολύνονται τα αεροπορικά ταξίδια, το οποίο θα έχει τις εξής παραμέτρους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline