Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:54:07

Κλειστό το Ευρωκοινοβούλιο για όλο τον Νοέμβριο

Κλειστό θα παραμείνει έως τις 30 Νοεμβρίου το Ευρωκοινοβούλιο εξαιτίας της πανδημίας του κοροναιού. Κλειστό θα παραμείνει έως τις 30 Νοεμβρίου το Ευρωκοινοβούλιο εξαιτίας της πανδημίας του κοροναιού.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση: «Λόγω της ανησυχητικής κατάστασης σε σχέση με την εξάπλωση της νόσου COVID-19, ιδίως στις Βρυξέλλες, όπου, επί του παρόντος, κάθε μήνα μολύνεται το 4% του πληθυσμού με την τάση να είναι αυξητική, και προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για την υγεία των βουλευτών, του προσωπικού και άλλων προσώπων που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος αποφάσισε, στις 27 Οκτωβρίου 2020, ότι οι συνεδριάσεις των διοικητικών οργάνων του Κοινοβουλίου, η σύνοδος της ολομέλειας, καθώς και οι τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις των επιτροπών και των πολιτικών ομάδων θα πραγματοποιηθούν μόνον εξ αποστάσεως, χωρίς τη φυσική παρουσία προσώπων πλην του/της προέδρου και του απαραίτητου προσωπικού της γραμματείας και της τεχνικής υποστήριξης».

»Επιπλέον και σε δεόντως αιτιολογημένες περιπτώσεις, μπορούν να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις τριμερούς διαλόγου σε πολιτικό επίπεδο με τη φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού απαραίτητων συμμετεχόντων στην ίδια αίθουσα. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ και θα εφαρμοστεί καθ' όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Συνεπώς, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, μόνον οι βουλευτές που προεδρεύουν με φυσική παρουσία σε συνεδρίαση στα κτίρια του Κοινοβουλίου ή οι βουλευτές που συμμετέχουν με φυσική παρουσία στην ίδια αίθουσα συνεδριάσεων σε συνεδρίαση τριμερούς διαλόγου σε πολιτικό επίπεδο μπορούν να πιστοποιούν άμεσα την παρουσία τους στο ημικύκλιο ή στην αίθουσα συνεδρίασης.

Ως εκ τούτου, το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε, μέσω γραπτής διαδικασίας στις 28 Οκτωβρίου 2020, ότι το κεντρικό μητρώο παρουσιών θα παραμείνει προσωρινά κλειστό από τις 2 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline