Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  14:54:42

Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ειδικότερα, «υπήρξε μια κίνηση, που θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε ως καλής θέλησης, η επικοινωνία Τσαβούσογλου προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς είναι εξαιρετικά σθεναρή, δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία απολύτως συζήτηση ενόσω υπάρχει η έξοδος του τουρκικού ερευνητικού σε ελληνική υφαλοκρηπίδα». Σε κάθε περίπτωση «αναμένονται οι επόμενες κινήσεις για να δούμε αν υπάρχουν γνήσιες προθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας για αποκλιμάκωση». Και, υπογραμμίζοντας τις «πολύ σημαντικές, σχεδόν τεκτονικές, αλλαγές στο εσωτερικό της Τουρκίας», διαβεβαίωσε κλείνοντας ότι «είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση».

Στα θέματα της οικονομίας ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «εμείς φροντίζουμε να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα αποθέματα για να μπορούμε να διαχειριστούμε την κρίση έστω και αν είναι μια κρίση που θα διαρκεί επί μακρόν. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στην εύκολη ρητορεία να τα δώσουμε όλα και να ξεμείνουμε». Τόνισε δε, ότι «το πακέτο Νοεμβρίου είναι ένα μεγάλο πακέτο, κοντά στα 3,3 δισ., να έχουμε το μέγεθος τι σημαίνει αυτό για την ελληνική οικονομία».

Στην καταληκτική ερώτηση για το πώς θα είναι οι εορτές σε 1,5 μήνα από τώρα, απάντησε ότι «θα κάνουμε Χριστούγεννα, όχι τα Χριστούγεννα τα οποία ονειρευόμασταν και έχουμε συνηθίσει, πάντοτε με προφυλάξεις». Δήλωσε, ωστόσο, «αισιόδοξος» ότι «θα μπορέσουμε να αποσυμπιέσουμε την πίεση που υπάρχει στο σύστημα υγείας και το Δεκέμβριο να κερδίσουμε τουλάχιστον τα Χριστούγεννα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline