Σάββατο 20 Απριλίου 2024  10:17:09

Το κρίσιμο γεύμα των Συνοδικών

Μετά τις τριήμερες εργασίες της ΔΙΣ την περασμένη εβδομάδα, ακολούθησε και γεύμα, στον 1ο όροφο της Μονής Πετράκη, σε αίθουσα που διαμορφώθηκε πρόσφατα για εκδηλώσεις, παρουσία Ιεραρχών και λαϊκών, και υπαλλήλων εταιρίας catering, όπου πιθανολογείται να έγινε η διασπορά του ιού.

Οι εργασίες της Συνόδου έληξαν πριν από έξι ημέρες. Όπως ξεκαθαρίζεται δεν έγινε κάποια κοινή λειτουργία, κατά τη διάρκεια των τριών ημερών των συνεδριάσεων της ΔΙΣ , οπότε η μετάδοση του ιού πιθανότατα να έγινε στο γεύμα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μετά την επιβεβαίωση τουλάχιστον ενός κρούσματος από Μητροπολίτη Ιλιου μεταξύ των μελών της ΔΙΣ , κάποιοι από τους 12 Ιεράρχες που πήραν μέρος στη Σύνοδο δηλώνουν αρνητικοί στον κορωνοιό. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα και Αρτης Καλλίνικο που έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα από τα τεστ.

Ο Μητροπολίτης Αρτης Καλλίνικος ανάρτησε στη ιστοσελίδα της Μητρόπολης το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ αναγράφοντας: «Η Ιερά Μητρόπολις Άρτης, εξ αφορμής πληροφοριών, για επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδρίασε στις 4 έως 6 Νοεμβρίου 2020 και στο πλαίσιο της ποιμαντικής και ατομικής ευθύνης, για αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού και για πρόληψη έκθεσης συνανθρώπων σε κίνδυνο ασθενείας, ανακοινώνει, ότι, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο οποίος τυγχάνει μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 164ης Συνοδικής Περιόδου (2020-2021), καθώς και ο οδηγός του κ. Νικόλαος Ψυχογιός, ο οποίος μεταφέρει στην Αθήνα τον Σεβασμιώτατο, για τα Συνοδικά του καθήκοντα, υπεβλήθησαν αυτοβούλως και οι δύο, σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και ευρέθησαν αρνητικοί».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline