Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί θα αργήσει το lockdown – Πότε «βλέπουν» άρση οι ειδικοί

Απομακρύνεται το σενάριο της άρσης του lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου – Πόσο θα παραταθεί – Τι εκτιμούν οι ειδικοί. Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού και κυρίως η κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ όλης της χώρας και ειδικά σε αυτές της βόρειας Ελλάδας οδηγούν την κυβέρνηση στην απόφαση να καθυστερήσει την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα από τις αρχές Δεκεμβρίου είναι ένα σενάριο που απομακρύνεται καθώς φαίνεται πως το lockdown θα παραταθεί για μία με δύο εβδομάδες. Ανάλογα δηλαδή με την πορεία της πανδημίας, είτε θα μείνουμε σε κατάσταση αποκλεισμού μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου είτε θα πάμε στις 14 Δεκεμβρίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αφού λάβει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων σχετικά με την πορεία της πανδημίας, θα εκπονήσει και θα ανακοινώσει το σχέδιό της για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Μπορεί η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες να διοχέτευε πληροφορίες για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με αρχή τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο και στο τέλος την εστίαση, ωστόσο, ακόμη και αυτός ο προγραμματισμός βαίνει προς αναθεώρηση με τους επιστήμονες να σταθμίζουν διαρκώς όλα τα δεδομένα.
Η κατάσταση στη μάχη κατά του κορωνοϊού παραμένει δύσκολη ενώ σύμφωνα και με την επιδημιολογική καμπύλη θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες η πίεση στο σύστημα Υγείας.

Μέσα σε όλα αυτά το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς το σύστημα Υγείας πλέον πιέζεται ασφυκτικά λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού και της ανάγκης για διασωλήνωση ασθενών.

Πολυμέσα