Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  20:15:12

Στο 86% η πληρότητα των ΜΕΘ – Covid σε όλη την Ελλάδα

Τη δραματική κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και την ανάγκη τήρησης, χωρίς εκπτώσεις, των υφιστάμενων μέτρων τόνισαν κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας, οι Γκ. Μαγιορκίνης, Β. Παπαευαγγέλου εκ μέρους των επιστημόνων και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Δευτέρα 1.388 νέα κρούσματα, ωστόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων συνιστά νέο ρεκόρ (549) ενώ υψηλός παραμένει και ο αριθμός των θανάτων (84).
«Η διασπορά στην κοινότητα εξακολουθεί είναι μεγάλη. Η συνάθροιση σε σπίτια εξακολουθεί να δημιουργεί κινδύνους», ανέφερε, ξεκινώντας την ενημέρωση, η κυρία Παπαευαγγέλου, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ακόμη και σε ολιγάριθμες συναντήσεις, ιδιαίτερα απέναντι στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες.

Δίνοντας στοιχεία για την πληρότητα των ΜΕΘ, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ ανέφερε:

«Η πίεση του συστήματος υγείας είναι κρίσιμη. Στην επικράτεια οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό ξεπερνούν τις 4 χιλιάδες, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για covid-19 στην επικράτεια αγγίζει το 86%. Στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 81% και στην Βόρειο Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 99%».

Στην Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση, ίσως και πτώση στα κρούσματα, ανέφερε επίσης η κ. Παπαευαγγέλου, «αλλά όχι με τον ρυθμό που θα περιμέναμε», υπογραμμίζοντας ότι «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους».
Η κ. Παπαευαγγέλου έκανε επίσης λόγο για σταθεροποίηση και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, περί τις 400 κάθε ημέρα.
Για ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων έκανε λόγο από την πλευρά του και ο κ. Γκ. Μαγιορκίνης.

«Όσον αφορά την επιδημία στην Ελλάδα, υπάρχουν ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων» υπογράμμισε και εξήγησε:
«Η μείωση είναι ιδιαίτερα αισθητή στα μεγάλα αστικά κέντρα, την Αττική και την Θεσσαλονίκη, κάτι που υποδεικνύει ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στην προσήλωση προς τα μέτρα και στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline